14 Aralık 2018 10:35

SDG: Fırat'ın doğusuna operasyona karşı diplomatik çabalar sürüyor

SDG, 'Fırat'ın doğusuna operasyon'a dair ilk açıklamasında 'Güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz' ve 'Diplomatik çabalarımız sürüyor' dedi.

Qasioun Haber Ajansı/Wikimedia Commons(CC BY 3.0)

Paylaş

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Başkomutanı Mazlum Kobani, TSK'nin Fırat'ın doğusuna girmeleri halinde savunmaya hazır olduklarını söyledi.

Reuters'a konuşan Kobani, "Herhangi bir saldırıya hazırız ve güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz" dedi. Kobani, Türkiye'nin operasyonunun Suriye'nin doğusunda IŞİD'le savaşan YPG'lileri etkileyeceğini belirtti.

Deutsche Welle'nin yansıttığı habere göre Kobani, ABD'nin Suriye'de Kürtlerin kontrolünde olan bölgeye operasyon düzenlemesini engellemek için "ciddi girişimleri" olduğunu söyledi. Kobani, bölgeye yönelik bir operasyonu önlemek için diplomatik çabalarının sürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Fırat'ın doğusuna askeri harekat birkaç güne başlayacak" demesinin ardından ABD, Suriye'nin kuzeyinde tek taraflı bir operasyonun "kabul edilemez" olduğunu duyurmuştu.

Suriye'nin kuzeyinde SDG güçleriyle birlikte yaklaşık 2 bin ABD askeri bulunuyor.

Öte yandan SDG, Suriye'nin doğusunda IŞİD'in hakimiyetinde son bölgelerden biri olan Hajin'in kontrol altına alındığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş on the court: Three AKP people trying an HDP person

SONRAKİ HABER

Sedanur cinayetinin iddianamesi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...