14 Aralık 2018 04:40
Son Güncellenme Tarihi: 14 Aralık 2018 06:33

'FETÖ' operasyonları: 219 asker ve 48 kişi hakkında gözaltı kararı

4'ü albay 219 muvazzaf asker ve çoğunluğu savunma sanayi şirketinde çalışan 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Arşiv | Fotoğraf: BMN Network/Flickr (CC BY-2.0)

Paylaş

'FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 219 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ayrıca, çoğunluğu savunma sanayi şirketlerinde çalışan 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 24'ünün aktif ASELSAN üyesi olduğu tespit edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütsel iletişim amacıyla ankesör-kontörlü sabit hatlarla irtibat sağlayanlara yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda, 4'ü albay, 5'i yarbay, 10'u binbaşı, 14'ü yüzbaşı, 51'i üsteğmen, 1'i teğmen, 115'i astsubay ve 19'u uzman çavuş olmak üzere toplam 219 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüpheliler hakkında ayrıca arama ve el koyma kararı da çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekiplerinin, şüphelileri yakalama çalışması sürüyor.

ASELSAN'DA 48 İÇİN GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) 'kripto' FETÖ/PDY üyelerinin tespiti için yürütülen 'ankesörlü telefon soruşturması' kapsamında, savunma sanayi şirketlerindeki 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Cemaat üyeleriyle operasyonel hatlarla haberleştikleri belirlenen şüphelilerden 24'ünün aktif ASELSAN, 1'inin de HAVELSAN çalışanı olduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ASELSAN başta olmak üzere savunma sanayi şirketlerindeki mensuplarının tespitine yönelik soruşturmada, örgüt içerisinde mahrem imam/abi konumunda olan şahıslar ile ankesörlü sabit hatlar üzerinden haberleştikleri, örgütün operasyonel GSM hatlarını kullandıkları anlaşılan 24’ü ASELSAN, biri HAVELSAN aktif çalışanı ile ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK ile farklı kamu kurumlarından ihraç edilen/ilişiği kesilen 17 şahıs ve özel sektörde çalıştığı ve FETÖ terör örgütü adına mühendislerle irtibat kurduğu tespit edilen 6 şahıs olmak üzere toplamda 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir" denildi. (DHA/AA)

ÖNCEKİ HABER

Düzce'de yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Basın Kartı Yönetmeliği değişti: Kart iptalleri kolaylaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...