24 Eylül 2012 06:13

Müge vicdanımızdır

Antropolog Müge Tuzcuoğlu’nun da aralarında bulunduğu 19’u tutuklu, 27 sanığın yargılandığı 'KCK' davasının ilk duruşması bugün görülecek.Diyarbakır’da BDP siyaset akademisinde öğrenci olmak, ders vermek gibi suçlamalar ile yargılanan 27 kişi yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunuyor. Geçen bu sürenin ardı

Müge vicdanımızdır
Paylaş
Faruk Ayyıldız

Diyarbakır’da BDP siyaset akademisinde öğrenci olmak, ders vermek gibi suçlamalar ile yargılanan 27 kişi yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunuyor. Geçen bu sürenin ardından ilk defa duruşmaya çıkacak 27 kişi ‘terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla TCK’nin 314/2 ve TMK’nin 5. maddesinden cezalandırılmak isteniyor. Bugün sabah 09.00’da başlayacak duruşmayı çok sayıda aydın, gazeteci, yazar ve avukatın izlemesi bekleniyor.

DESTEK İÇİN AÇIKLAMA YAPILDI

Duruşma öncesi Sarmaşık Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Çocuklar İçin Adalet Takipçileri (ÇİAT) yöneticileri dün bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamada, iddianamedeki hukuksuzluklara dikkat çekilerek Müge Tuzcuoğlu başta olmak üzere tüm tutukluların serbest bırakılmasını talep edildi. Açıklamaya Emek Partisi (EMEP) Adana İl Yöneticisi Avukat Tugay Bek de katılarak destek verdi.

YARGI YOLUYLA BASKI KURULUYOR

Diyarbakır barosunda gerçekleşen basın açıklamasını okuyan Sarmaşık Derneği Başkanı Selçuk Mızraklı, Müge’nin tutuklanması ile AKP’nin, Kürt halkı üzerinde yargı yoluyla kurmak istediği baskının tekrar görülebildiğini ifade etti. Avukatların, gazetecilerin ve bilim insanlarının KCK operasyonları adı altında tamamen hukuksuz şekilde tutuklandığını kaydeden Mızraklı, “Bu anlayışın, Kürt çocuklarla çalışma yapan arkadaşlarımıza kadar uzanmış olduğunu üzülerek görüyoruz” dedi.

‘MÜGE’Yİ SİNDİREMEDİLER’

Müge’nin 6 ayı aşkın süredir tutuklu olmasına rağmen sindirilemediğini ifade eden Mızraklı, “Müge sadece dışarıdaki yoldaşlarını ve çalışmalarını özlüyor. Biz de arkadaşımızı yanı başımızda istiyoruz, Müge’nin özgürlüğünü istiyoruz” dedi.

Müge’nin yaptıklarının suç olmadığını bildiklerini belirten Mızraklı şunları söyledi: “Ben bir taşım diyorsa bir baba ve Müge bunu kitaplaştırıp bizlerle buluşturuyorsa biz de taştan devlete, taşlaşan vicdanlara karşı tüm gücümüzle haykırıyoruz; Müge vicdanımızdır.”

‘BURADAYIM’ DEMEK SUÇ!

İddianame ise birçok ‘ilginç’ suçlamayla dolu. Siyaset akademisi dersinde alınan yoklama sırasında ‘Buradayım’ dediği için suçlanan sanıkların, akademi bahçesinde ve kapısında polislerce çekilen fotoğrafları ise örgüt üyeliği için delil sayılması dikkat çekiyor. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irkçı sürgünün perde arkası

SONRAKİ HABER

1 Ekim’den önce bir şey yapmalı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...