13 Aralık 2018 13:50

Güven’e destek eyleminde gözaltılar protesto edildi

Diyarbakır'da Leyla Güven'e destek için açlık grevine başlayanların gözaltına alınması protesto edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevine destek için açlık grevi yapan ve aralarında HDP Diyarbakır il ve ilçe yöneticilerin olduğu 50 kişinin gözaltına alınması protesto edildi. HDP MYK Üyesi Zübeyde Zümrüt, “Bu bir utançtır” dedi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi 37. günü geride bıraktı. Önceki gün Güven’e destek açlık grevi başlatan aralarında HDP il ve ilçe yöneticilerin olduğu 50 kişi gözaltına alındı. HDP Diyarbakır İl Örgütü yaşanan gözaltılara dair  il binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan HDP MYK Üyesi Zübeyde Zümrüt, yaşanan gözaltılar için “Bu bir utançtır” dedi.

‘TALEPLERE SALDIRMAK ÇÖZÜM DEĞİL’

İl örgütlerine yönelik yapılan baskın ve gözaltıları kabul etmeyeceklerini belirten Zümrüt, dikkate alınması gerekenin Leyla Güven’in talepleri olduğunu söyledi. Zümrüt, “Barış Anneleri, TJA üyeleri darbedildi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu bir utançtır” dedi. İnsan Hakları Haftası’na dikkat çeken Zümrüt, saldırılara rağmen taleplerinden vazgeçmeyeceklerini  ifade etti. Zümrüt, “Leyla Güven’in talepleri bireysel değil, toplum, halk tarafından sahiplenilmesi gerek. Biz bu şiddeti kabul etmiyoruz. Saldırılara rağmen, bu talepler demokratik taleplerdir, halkın talepleridir devam edecektir. Bu taleplere saldırmak çözüm değil” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gizli kadın krallığı: Mosuolar

SONRAKİ HABER

AKP’nin aday adayı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...