13 Aralık 2018 12:43

'Kadınların mücadelesini en iyi tanımlayan malzeme porselen'

Aslı Aydemir, 'Social Media Effect' isimli sergisi kadına yönelik şiddeti unutturmamayı amaçlıyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Sanatçı Aslı Aydemir’in kadına yönelik şiddet ve cinayetleri ele aldığı “Social Media Effect” isimli sergisi İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstanbul Concept Gallery’de sanatseverlerle buluştu. Aydemir, sergi ile kadına yönelik şiddeti unutturmamayı amaçlıyor.

Aydemir’in ikinci kişisel sergisi olan “Social Media Effect”te yer alan işlerde ana malzeme olarak porselen, epoksi (kimyasal reçine), linol baskı ve hazır malzemeler kullanılmış. Sergide yer alan eserler, “Pamuk Prenses”, “Dantelli Tost Sunumu”, “Koleksiyon Barbiler”, “Havadis Gazetesi”, “İki Yüzlü Barbi” ve “Yazılmamış Kutsal Kitap” başlıklarını taşıyor.

KADIN CİNAYETLERİNİN MEDYAYA YANSIMASI  

Sanatçı Aslı Aydemir, çalışmalarına ve sergiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Sergisine “Social Media Effect” adını vermesini kadın cinayetlerinin medyada yer veriliş şekli olduğunu söyleyen Aydemir “Medyada reyting uğruna kimsenin bilmesine gerek duymadığı detaylara giriliyor. Yaşanan vahşete karşı yapılmış yorumlar beni bu işe sürükleyen ve bu işin ismini verdiğim şey. Tamamıyla sosyal medyada bu işle alakalı olarak o yorumlardan yola çıkarak sergiye bu ismi verdim.” dedi.

PORSELEN KADINLAR  

Aydemir, sergide porselen kullanma gerekçesini ise “Porselen, kırılgan olduğu kadar sert ve dayanıklı, aynı zamanda geçirdiği tüm süreçlerden sonra bile her daim kimliğini taşımaya devam eden, aldığı her darbede daha keskin ve tehlikeli hale dönüşen bir malzemedir. Kadınların var olma mücadelesine bakınca, onları tanımlayacak daha iyi bir malzeme olduğunu düşünmüyorum” sözleriyle özetledi.

‘KENDİ İÇİMDE MEDİTASYON YAPIYORUM’

Tüm işlerini erkek ile kadının tamamen eşit olduğu bir dünya hayaliyle yaptığını dile getiren Aydemir, “Bir nevi kendi içimde meditasyon yapıyorum. Bu sergide son yıllarda çok rahatsız olduğum konuları ele almak ve bunlar üzerinden bu konularla barışmak istedim” dedi. Aydemir, ayrıca Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu için hazırladığı ve kadın cinayetlerine dikkat çeken 100 adet linol baskı eserinden elde ettiği geliri de platforma bağışlayacağını dile getirdi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Sorumlular istifa etsin, hesap versin

SONRAKİ HABER

Somalı aileler adalet istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...