13 Aralık 2018 10:21

‘Hekimler savaşa karşı barış demeye devam edecek’

İzmir Tabip Odası, 'Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur' bildirisi nedeniyle TTB Merkez Konseyi üyelerine dava açılmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Tabip Odası 2016-2018 dönemi Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında, 24 Ocak 2018 tarihinde yapılan “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklama nedeniyle açılan dava ile ilgili basın toplantısı yaptı. Hekimler savaşa karşı ve barıştan yana olmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

YAŞAMDAN VE BARIŞTAN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İzmir Tabip Odasında gerçekleştirilen basın açıklamasında ilk olarak konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, Türk Tabipleri Birliğine (TTB) daha önce de üç  dava açıldığını bunların hepsinden de berat edildiğini aktararak, TTB’nin kurulduğu günden bu yana savaşa karşı olduğunu belirtti. Obuz, “Yaşamdan ve barıştan yana olmaya devam edeceğiz” dedi.

TTB Merkez Konseyi üyesi Mübeccel İlhan geçtiğimiz günlerde 79 yaşında 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Türk Tabipleri Birliğinin eski başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy’un ve ceza verilen diğer tabiplerin durumuna dikkat çekerek, “Hekimler savaşı ve çatışmalı ortamları destekleyemezler, Böyle bir itham bile memleketin en büyük utancıdır” diye konuştu.

HEKİMLERİN SAVAŞA KARŞI DURUŞU

Basın metnini okuyan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Lütfi Çamlı, TTB Merkez Konseyi üyeleri hakkında 27 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Savaş halk sağlığı sorunudur” dedikleri için açılan davanın duruşması olduğunu hatırlatarak, “Bu basın açıklaması evrensel olarak hekimlerin savaşlara karşı duruşunu ifade etmektedir. Anayasa, BM, Dünya Tabipler Birliği'nin savaşa karşı tutum belgeleri TTB ve tüm hekim örgütlerini savaş karşıtı mücadele yürütmekle sorumlu kılmıştır. Bu nedenlerle hekimler yaşamı savunmaya, barış iklimine sahip çıkmaya devam edecektir” dedi.

Basın açıklamasına İzmir Barosu ve SES yöneticileri de destek verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İZBAN'daki grev kırıcılığı yargıya taşındı

SONRAKİ HABER

Asgari Ücret Tespit Komisyonu: Patronlar 2 bin lirayı çok gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa