13 Aralık 2018 09:28

Hak-İş'e bağlı sendikadan Türk-İş Genel Başkanı hakkında suç duyurusu

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hak-İş'e bağlı Enerji-İş Sendikası, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

Hak-İş'e bağlı Enerji-İş Başkanı Mahmud Altunsoy, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın asgari ücret görüşmeleri sonrası yaptığı “Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. İşte gördük Fransa'da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz, görmez miyiz? Bize bağlı” ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundukları ifade etti.

AA'nın haberine göre Altunsoy, “Gösteri, yürüyüş, eylem, protesto ve grev sendikaların en doğal haklarıdır. Bizler de sendikacıyız. Yeri geldiği zaman sendikalar barışçıl eylemler yapar ve bu sendikal kapsamında yer alır. Ancak sendikalar terör olaylarını örnek almaz, vandalizmi emsal göstermezler. Olayın takipçisi olacağız” diye konuştu.

‘Suç işlemeye tahrik’, ‘suçu ve suçluyu övme’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘kanunlara uymamaya tahrik’ iddialarının yer aldığı dilekçede kamu davası açılması ve Atalay'ın cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU?

Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında, Fransa’yla ilgili gelen soru üzerine, “Üç gün sonra bizim ülkemizde de bunla ilgili ne göreceğimizi ne kadar gideceğini görürüz görmez miyiz bize bağlı” demişti. Bu açıklama üzerine hükümete yakın medya kuruluşları Ergün Atalay’ı hedef alan haberlere imza atmıştı.

Hedef gösterilen Ergün Atalay ise geri adım atarak Türk-İş’in Bolu’da düzenlediği Mali Sekreterler ve Muhasebe Müdürleri Eğitim Semineri'nde “Seçilmiş meşru hükümetlerden yanayız, kim haklıysa ondan yanayız. Milletin ve milli iradenin yanındayız. Bizim sırtımızda ne sarı, ne de kırmızı yelekler olur” açıklamasında bulunmuştu.

Bu açıkılamanın ardından TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Atalay’ı ayrı ayrı ziyaret etmiş ve destek vermişti. Binali Yıldırım, ziyaret sırasında “Biz, Ergün Bey ve arkadaşlarını 30 yıldır tanırız. Her zaman sağduyunun yanında olmuş, mesele memleket olunca, mesele millet olunca 'gerisi teferruat' diyerek en önce adım atmış, yola çıkmış bir kardeşimizdir” demişti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Naming a prosecutor brings 'terrorism' charge to Evrensel reporter Cansu Pişkin

SONRAKİ HABER

CHP Balıkesir il örgütü, İYİ Parti ittifakına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa