12 Aralık 2018 15:07

KESK heyeti Dersim ve Elazığ'da miting çağrısı yaptı

KESK'in Diyarbakır’da yapılacak olan bölge mitingine ilişkin, Dersim ve Elazığ'da çağrı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar, SES Genel Sekreteri Pınar İçel Çebe, BES Kadın Sekreteri Banu Aykaç, ve Eğitim Sen Dersim Şube Başkanı Eylem Eslek, ESM MYK Üyesi İskender Öztürk, 16 Aralık’ta Diyarbakır’da yapılacak olan bölge mitingine ilişkin, Dersim’de basın toplantısı düzenledi. Heyet, gün içersinde Dersim’deki siyasi partileri ve kurumları gezerek mitinge katılım çağrısı yaptı.

Heyet adına açıklama yapan KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar, krizin faturasının emekçilere yüklenmek istenmesine karşı mücadele ettiklerini ifade ederek, “Bu anlamda İzmir ve Samsun’da düzenlediğimiz mitinglerde krize karşı bir tepkinin olduğunu görüyoruz. 15 Aralık’ta Adana, 16 Aralık’ta Diyarbakır, 22 Aralık’ta ise İstanbul’da yapacağımız mitinglerde vergi ödemelerine, performansa dayalı ücretlendirmeye, taşeron işçiliğine, işten atmalara, zorunlu tüketim mallarına yapılan zamlara, karşı, asgari ücret zammının yükseltilmesi, iş güvencesi için taleplerimizi haykıracağız” dedi.

Çuhadar, “Dersim’de bütün demokratik kamuoyunu 16 Aralık’taki mitinge ve krize karşı mücadeleye davet ediyoruz” dedi.

KESK Elazığ’da da mitinge çağrı yaptı. KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar, “Faturayı ödememe yolunda tepkimizi örgütlememiz için emek örgütlerine de büyük görev ve sorumluluk düşüyor” diyerek Elazığlıları ve emek ve demokrasi güçlerini mitinge katılmaya davet etti. (Dersim-Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir hayal alır mıydınız?

SONRAKİ HABER

Mısır'da sarı yelek giyen avukat gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...