12 Aralık 2018 11:33

Tüm Emekli-Sen: Emekliler bütçede yok

Tüm Emekli-Sen Bursa Şubesi üyeleri 2019 yılı bütçesinde emeklilere pay ayrılmamasını protesto etti.

Fotoğraf: VOA/Wikimedia Commons (Public Domain)

Paylaş

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi Genel Kurul'da görüşülüyor. Tüm Emekli-Sen üyeleri bütçe görüşmelerine dair açıklama yaptı. Bursa’da Atatürk heykeli önünde toplanan Tüm Emekli-Sen Bursa Şubesi üyeleri adına açıklama yapan şube başkanı Günay Onayman, hükümetin 2019 yılı bütçesine bakışını ve hükümetten beklentilerini açıkladı.

İlk kez 2019 bütçesinin Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklandığını dile getiren Onayman, hazırlanan bütçede emeklilere pay ayrılmadığına işaret etti. Onayman, 93 milyar lira olarak öngörülen bütçe açığının halka zam olarak yansıyacağını söyleyerek, OECD ülkeleri arasında en düşük emekli maaşının Türkiye’de olduğunu açıkladı. Bütçedeki dağılıma da değinen Onayman, “Enflasyonu düşük gösterme çabaları yılbaşında uygulanacak olan maaş zamlarını düşük göstermeye yönelik bir operasyondur” dedi.

Onayman, 2019 yılında sendikal haklarının tanınıp, 2020 zammı için sendika ile toplu sözleşme masasına oturulmasını, emekliye, emekçiye, eğitime ve sağlığa bütçeden pay ayrılmasını isteyerek, “Maaşlar yüzde 26 oranında arttırılarak, milli gelirden emeklilere pay verilip, intibak yasasının acilen çıkarılması lazım. Hükümetle TİS masasına oturularak emeklinin meselelerine çare bulunsun. Ortaya çıkan belirsizliklerin giderilerek aradaki kayıpların giderilmesi, erişebilir sağlık hizmetleri sağlanıp, hastanelerde geriatri klinikleri açılmasını istiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Macron will hand out the crumbs left over from the rich!

SONRAKİ HABER

Kaçak maden ocağında yaşamını yitiren işçilerin davası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...