12 Aralık 2018 10:04

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Çorlu'da bir araya geldi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar: Bizim mücadelemizin amacı erken emekli olmak değil, elimizden alınan haklarımızı geri almaktır 

Fotoğraf: Emin Sansar/AA

Paylaş

Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili meclise verilen yasa tasarıları AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile reddedilirken mağdurlar çözüm için örgütlenerek mücadele etmekte kararlı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği etrafında örgütlenen mağdurlar örgütlenmelerine devam ediyor. Derneğin Trakya Temsilciliği Pazar günü Çorlu’da gerçekleştirdiği toplantıya yoğun katılım sağlandı.

Toplantıda derneğin Trakya Temsilcisi Erhan Öncü, “Bizim mücadelemizin amacı erken emekli olmak değil, elimizden alınan haklarımızı geri almaktır” dedi. 

Mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesini için mücadele ettiklerini belirten Erhan Öncü ülke genelinde Emeklilikte Yaşa Takılanların sayısı hakkında da bilgi verdi. Erhan Öncü, “08.09.1999 yılında çıkarılan 4447 sayılı yasanın, aleyhte geriye doğru işletilmesi sonucu elimizden alınan hakları istemekteyiz. Biz bu kanunun aleyhte geriye işletilmesi ile mağdur olan kesimiz. Bunun üzerine Aylık Bağlanma Oranının düşürülmesi ile de mağduriyetimiz iyice artmıştır. Sosyal Güvenlik Uzmanları ile yaptığımız çalışmada bir milyon civarı Emeklilikte Yaşa Takılanlardan, hemen emekli olabilecek kişi sayısının 150-200 bin civarı olduğu tespit edilmiştir. Bu hesaba göre maliyetimiz 8-10 milyar civarı olacaktır. 30-35 sene çalışıp, devletine prim ödeyen bizlerin maliyeti istendiği taktirde karşılanamayacak kadar değildir" dedi.

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak ülke genelinde bilgilendirme ve dayanışma toplantıları yapmaktayız. Tüm mağdur arkadaşlarımızı, yasaların bize tanıdığı haklar dahilinde kendi davamıza sahip çıkmaya ediyorum” diyen Erhan Öncü, 16 Aralık Pazar günü saat 13.00’da İstanbul Beşiktaş/Akatlar MKM Kültür Merkezinde yapılacak olan büyük İstanbul buluşmasına davet etti. Trakya’da ki EYT’lilerin 27 Ocak 2019 günü yeniden buluşacağı belirtildi.

Katılımcılar “Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a Çıksın Artık Bu Yasa” sloganı attı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan işçiler Makro Market önünde eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Ankara Barosu’ndan Prof. Karalı’ya suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...