12 Aralık 2018 08:16

Day-Mer'den Mehmet Ali Alabora ve Can Dündar ile ilgili açıklama

İngiltere merkezli Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi: Sanatçılarımız ve gazetecilerimiz yalnız değildir!

Fotoğraflar: Memet Ali Alabora/WIKIMEDIA COMMONS (CC-BY-SA 3.0) - Can Dündar (JCS/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

İngiltere merkezli Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER), Gezi direnişi gerekçe gösterilerek haklarında yakalama kararı çıkartılan oyuncu Mehmet Ali Alabora ve Gazeteci Can Dündar ile ilgili açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Başta İngiliz sendikaları, sanatçıları, kitle örgütleri, aydınları olmak üzere, İngiltere’de yaşayan tüm Türkiye kökenlileri, Erdoğan-AKP tek adam rejimine karşı tutum almaya çağırıyoruz” denildi.

“Üzerinden 5 yıldan fazla geçmiş olmasına rağmen, ‘Gezi Direnişi’ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 63 kişi hakkında soruşturma başlatmasından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 120 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bu direnişle ilgili olarak oyuncu Mehmet Ali Alabora ve Gazeteci Can Dündar hakkında da tutuklama ve yakalama kararı çıkarıldı” hatırlatması yapılan Day-Mer açıklamasında, “Yaşam tarzıma müdahale etme diyen milyonlara destek veren sanatçı ve gazeteciler adeta ‘terörist’ ilan edilerek, iliştirilmiş mahkemelerinden yakalatma kararı çıkarılıyor” dedi.

Erdoğan yönetiminin, “Halkın gücünü Fransa’nın Sarı Yeleklileri ile bir kez daha gördüğü”ne dikkat çekilen açıklamada, “Başta İngiliz sendikaları, sanatçıları, kitle örgütleri, aydınları olmak üzere, İngiltere’de yaşayan tüm Türkiye kökenlileri, Erdoğan-AKP tek adam rejimine karşı tutum almaya çağırıyoruz” denildi. 

İngiliz halkı, Erdoğan rejiminin önünün kesilmesi için “Tarihi sorumluluklarını yerine getirerek Türkiye halkını ve mücadelesini desteklemesi” gerektiği belirtildi.

Açıklamada, “Mehmet Ali Alabora, Can Dündar ve ülkenin diğer değerli sanatçı ve gazetecileri yalnız değildir. Kafası estiğinde, istediğini tutuklayan ve istediğini kaçak duruma düşüren bir iktidara karşı mücadeleye devam edeceğiz” ifadeleri kullandı. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Devlet Bahçeli: Sarı yeleklilere özenen olursa bedelini öder

SONRAKİ HABER

Ukrayna, Donbass’a topyekün saldırı hazırlığında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...