12 Aralık 2018 06:58

Okulun tek matematik öğretmeni ihraç edildi

Dersim'de ücretli öğretmenlik yaparken 'güvenlik soruşturması' gerekçesiyle işine son verilen Tijda Kılıç, okulun tek matematik öğretmeniydi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dersim'in Pülümür ilçesinde ücretli öğretmenlik yaparken “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işine son verilen Tijda Kılıç'a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden herhangi bir gerekçe gösterilmedi. 

Matematik öğretmeni Tijda Kılıç, ücretli öğretmenlik yapmak için 3 ay önce ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuruda bulundu. Kılıç, matematik öğretmeni bulunmayan Pülümür Ortaokulu’nda göreve başladı. Ancak 3 ay sonra “güvenlik soruşturması” gerekçe gösterilerek işine son verildi. Kılıç’a İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tebliğ edilen yazıda, “ücretli öğretmen Tijda Kılıç’ın görevlendirmesinin iptali” yazısı dışında herhangi bir gerekçe gösterilmedi.

GEREKÇE GÜVENLİK SORUŞTURMASI

Konuya ilişkin MA'ya konuşan öğretmen Kılıç, eğitim ve öğretimin başlaması ile Dersim’in tüm ilçelerine ücretli öğretmenlik için başvurduğunu belirterek, bir çok ilçenin kendisine geri dönüş yaptığını ve birlikte çalışmak istediğini ifade etti. Kılıç, Pülümür ilçesinde matematik öğretmenin olmamasından kaynaklı orayı tercih ettiğini dile getirerek, “Başlarken herhangi bir sorun yoktu. İşe alınırken de bir güvenlik formunu doldurmamı isteyerek, 3 ay sonra soruşturmanın tamamlanacağını söylediler.  Yaklaşık 3 aydır çalışıyorum. Okul müdürünün sözlü olarak bana tebliğ etmesi ile işime son verildi” dedi.

GEREKÇEYİ MİLLİ EĞİTİM DE BİLMİYOR!

Kılıç, işten çıkarılmasının nedenini öğrenmek için gittiği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de gerekçeyi bilmediklerini söylediklerini belirtti. Kılıç, “Burada bana Kaymakamı işaret ettiler. İşten çıkarılmama dair herhangi bir gerekçeyi içeren tebligat yapılmadı. Sözlü olarak bana, arşiv taraması yaptıklarını, bu nedenle işten çıkardıklarını söylüyorlar. Hangi arşiv taraması? Beni işten çıkaracak ne bulundu? Özelikle çocukların ve benim mağduriyetim söz konusu. Hukuki anlamda mücadelemi sürdüreceğim” dedi.

TEK MATEMATİK ÖĞRETMENİ

Kılıç, “Çocuklar işten çıkarılmama çok üzüldüler ve en kötüsü de öğretmensiz kaldılar. Pülümür Ortaokulunda yıllardır matematik öğretmen açığı olmasına rağmen atama yapılmamış. Farklı branşlardan hocalar matematik dersi vermiş. Bu da bir şeylerin bilinçli olarak yapıldığını gösteriyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

200 vekilin desteğini alan Theresa May, güven oylamasını kazandı

SONRAKİ HABER

Öğretmenleri taşıyan servis aracı ile otomobil kaza yaptı: 23 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...