12 Aralık 2018 06:32

İş görüşmesine çağrıldığı adreste polis tarafından karşılandı!

Hüseyin Kayra, çağrıldığı iş görüşmesinde etrafının sarıldığını, kendisine HDP'nin içinde ajanlık teklif edildiğini iddia etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Daha önce 3 kez gözaltına alınan ve bir süre cezaevinde kalan Hüseyin Kayra, iş görüşmesi diye çağrılan adreste polis tarafından karşılandı. Mezopotamya Haber Ajansı'ndan Melike Ceyhan'ın haberine göre, Hüseyin Kayra'ya burada “ajanlık” teklif edildi. Kayra, kendilerini “devlet” olarak tanıtan kişilerce HDP içinde görevlendirilmek istendiğini, kabul etmeyince de tehdit edildiğini söyledi.

İstanbul’da ikamet eden Hüseyin Kayra, iş görüşmesi diye çağrılan adreste polis tarafından karşılanarak, sempatizanı olduğu Halkların Demokratik Partisi (HDP) içerisine “ajan” olarak yerleştirilmek istendiğini anlattı. 13 Şubat 2017’de “eylem yapma potansiyeli olduğu”,  26 Nisan 2017’de de “Yakacık Karakolu’na saldırı yapacaksın” denilerek gözaltına alınıp bırakıldığını ve en son 13 Ekim 2017’de “Örgüt üyesi” ve “örgüte yardım ve yataklık” suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklandığını belirten Kayra, toplamında gözaltında kaldığı 36 gün boyunca işkenceye maruz kaldığını ifade etti. Silivri Kapalı Cezaevi’nde 9 ay tutuklu kaldıktan sonra 11 Mayıs’ta tahliye olan Kayra, o süreçten bu yana iş aradığını dile getirdi.

'BİZ POLİS JANDARMA DEĞİLİZ'

Çok sayıda işyerine başvuruda bulunduğunu ancak her yerden “güvenlik gerekçesiyle” reddedildiğini vurgulayan Kayra, son olarak bir sigorta firmasından olduğunu belirten biri tarafından arandığını ve ön görüşme için Kadıköy Optimum AVM’ye randevu verdiğini söyledi.

Kayra, iş görüşmesi için gittiği AVM’de yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Verdiği adrese gittim. Telefonla arayarak güvenlik arkasındaki bekleme salonunda beklememi söyledi. Telefonu kapattı. O sırada 20’ye yakın kişi etrafımı sardı. Masama oturdular. ‘Siz kimsiniz, benim masama oturuyorsunuz’ deyince ‘Biz polis, jandarma değiliz, devletiz. Ankara’dan yönlendirdiler bizi. Seninle çalışmak istiyoruz. İş bulamadığını biliyoruz. Maddi durumun iyi değil. Ayda ne kadar istersen veririz. Senin iyiliğin için seninle konuşmak istiyoruz. Vatan için elbirliği olalım. 25 Kasım’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır’daki gençlik kongresine seni gönderelim. İhtiyaçlarını biz giderelim’ dediler. ‘Benim kimseyle bir sorunum sıkıntım yok. Kimseyle de el birliği olmama gerek yok. Paraya da ihtiyacım yok, biz kalabalık bir aileyiz. Kongreye gitmek istersem de kendim giderim’ dedim.”

‘VATAN’DAKİ SÜREÇLERİNİ UNUTTUN MU?​’

Etrafını saran kişilerin kendisine “Niçin HDP’yi seviyorsun” diye soru yönelttiklerini ifade eden Kayra, şöyle devam etti: “HDP her şeye rağmen ayakta kalıyor. HDP’nin içindeki komün yaşam pratiği hangi partide olsaydı onu tutardım’ dedim. Sonra tehdit etmeye başladılar.  Daha önceleri 1 Mayıs ve Newroz’a katılmıştım. Katıldığım eylemlerden sonra gözaltlarım olmuştu. Bu esnada şiddete maruz bırakılmıştım. Onları hatırlatarak Vatan’daki süreçlerini unuttun mu? Bir daha senle böyle konuşmayacağız’ dediler.”

Yaşadığı bu olaydan sonra ilk iş avukatının yanına uğramak olduğunu dile getiren Kayra, kendisine “ajanlık” teklifi getiren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

‘NE YAPARSAN YAP İHANET ETME’

Kayra, yaşadıklarını şu sözlerle tamamladı: “Ne iş yaparsan yap ihanet etme diyerek büyüdük biz. Cezaevinde hiç tanımadığım insanlar kapının önünde karşıladı beni. Kardeş gibi davrandı herkes. 35 beden ama tek yürektik. Cezaevindeki o dayanışmayı, HDP’nin ideolojisini gördükten sonra insan ihanet etmez, edemez. Öyle insanlara ihanet edenler annesine babasına ihanet etmiş sayılır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: Ekonomimizin küçülmeye devam edeceği net

SONRAKİ HABER

İstanbul ve Ankara'da lapa lapa kar yağışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...