12 Aralık 2018 03:10

Polisin durmayan araca açtığı ateş sonucu 17 yaşında genç öldü

Ataşehir'de kaçtığı iddia edilen araca polisin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki Cihan Seyhan hayatını kaybetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Ataşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadıkları gerekçesiyle bir araca açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki Cihan Seyhan hayatını kaybetti. Aynı araçta bulunan Seyhan'ın akrabası A.S gözaltına alındı. Polis aracı kullanan G.S.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Olay Mustafa Kemal Mahallesi 3007 cadde üzerinde saat 16:00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde devriye görevi yapan polis ekipleri 34 BAF 278 plakalı otomobilden şüphelenerek, durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan otomobil olay yerinden kaçtı. Park halindeki otomobillere de çarpan otomobile ekipler ateş açtı. 

AÇILAN ATEŞ SONUCU YARALANAN GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ

Otomobil kısa sürede durdurulurken, araçta bulunan 17 yaşındaki Cihan Seyhan açılan ateş sonucu yaralandı. Ümraniye'de bulunan özel bir hastaneye kaldırılan Seyhan yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynı araçta bulunan Cihan Seyhan'ın akrabası A.S gözaltına alındı. A.S.'nin 8 ayrı hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğu öğrenilirken, otomobili kullanan G.S. yaya olarak olay yerinden kaçtı. Polis G.S'nin de yakalanması için çalışma başlattı. Araçta yapılan aramalarda 2 adet tabanca bulundu. Tabancalara incelenmek üzere el konuldu.

AKRABALAR İLE POLİSLER ARASINDA ARBEDE ÇIKTI

Olayın ardından Cihan Seyhan'ın hayatını kaybettiği Ümraniye'deki özel hastaneye akın eden akrabaları ile polis arasında arbede çıktı. Çok sayıda çevik kuvvet polisinin sevk edildiği hastanedeki olaylar engellendi. Cihan Seyhan'ın cesedi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. (İstanbul/DHA)


‘ARAT’I VURAN POLİS AÇIĞA ALINMALI’

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan özel harekat kontrol noktasında, “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla ateş açılan araçta, Sürücü Abdullah Arat (25) yaşamını yitirmişti. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, polislerin aracın lastiğine ateş açtığını iddia etti. Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ise olaya ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu tür olaylarla ilgili yaşanan cezasızlık politikasına dikkat çekerek, “Durdurulacak olan ve dolayısıyla ateş edilecek olan araçtır, içindeki yurttaş değildir” dedi. Cezasızlık politikasının aynı olayların tekrardan yaşanmasına neden olduğunu belirten Aydın paylaşımında; “Polisin orantısız güç kullanımı sonucu meydana gelen ölümlere ilişkin olarak etkin bir soruşturma yürütülememesi, yani cezasızlık politikası, bu tür olayların tekrarlanmasına neden olmaktadır. Soruşturma başlatılmış ise ilk yapılması gerekenler polisin açığa alınması, silahına el konulması, olay yerini gören MOBESE ve diğer kamera görüntülerine el konulması ve soruşturmanın başka bir birim tarafından yürütülmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Isparta'da öğrenciler, barınma koşullarına isyan etti

SONRAKİ HABER

‘Üç Büyükler’in küme düşme korkusu yaşadığı sezonlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...