11 Aralık 2018 20:52
Son Güncellenme Tarihi: 12 Aralık 2018 14:28

Isparta'da öğrenciler, barınma koşullarına isyan etti

Isparta Öğrenci Yurdu ve Murad Hudavendigar Öğrenci Yurdu'nda kalan gençler, barınma koşullarına isyan etti.

Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

Yaklaşık 4 bin 500 kişinin kaldığı Isparta Öğrenci Yurdu ve Murad Hudavendigar Öğrenci Yurdu'ndaki koşullar, gençleri isyan ettirdi.

İnternet ve buzdolabının olmadığı yurtlarda, banyodan akan suların koridorları bastığını ve tüm asansörlerin bozuk olduğunu söyleyen öğrenciler eylem yaptılar.

Akşam saatlerinde Murad Hudavendigar Öğrenci Yurdu'nda başlayan eylem, Isparta Öğrenci Yurdu'na da yayıldı.

Barınma koşullarının iyileştirilmesi taleplerini dile getiren öğrenciler, odalarının pencerelerinden yönetime seslendi. Bazı öğrenciler ise eyleme odalarının ışıklarını kapatıp açarak destek verdi.

Yurt idaresinin eyleme katılan öğrencilerin kimliklerini aldığı belirtildi. (Isparta/EVRENSEL)


SIKINTILARA KARŞI EYLEM YAPTIK, KAZANDIK

Kurtuluş Korkmaz
Isparta

Merhaba, aynı bahçe içinde bulunan Isparta Öğrenci Yurdu ile Murat Hüdavendigar Öğrenci Yurdunda ortak eylem başlattık.

Eylemimizin amacı yaşadığımız sıkıntıların çözülmesi içindi. Yaşadığımız sıkıntılara değinmek istiyorum. Biz burada yurtlarımıza yerleştiğimiz günden beri internet bağlantımız yok. Duşlarımızdan gelen sular odalarımıza kadar ilerliyor. Her yurtta zorunlu olan buzdolabı bizde yok. Bunlarda yetmezmiş gibi 7 katlı 4 blok halinde bulunan hiçbir bina da asansörler çalışmıyor. Biz bunları yönetime ilettiğimizde hep ertelendi. Yok “müteahhidin suçu, yok Ankara izin vermiyor”, yok “Elimizden gelen bir şey yok, haftaya hepsi düzelecek bekleyin sadece” diye diye artık sabrımızı taşırdılar ve eylem yapma kararı aldık. 

İlk önce camlara çıkıp internet istiyoruz! Asansör istiyoruz! Yönetim istifa! Sloganları attık. Işıkları yanıp söndürdük. Daha sonra tüm gençleri dışarı çağırdık. Yurt girişinde toplandık. Çıkmayanlar ise sürekli alarmları çalıştırdılar ve bu da itfaiye ekiplerinin gelmesine sebep oldu. Aynı sloganların yanında “Müşteri değiliz öğrenciyiz!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganları ile taleplerimizi ilettik. İdareciler ilk önce oda oda girmeye çalıştı olmadı. fotoğraflar çekmeye çalıştı olmadı. En son polis güçlerine haber verildi ve çok sayıda polis geldi. Bunlarda biz gençleri yıldıramadı. Basına ve müdüre konuşan öğrenci gençler en sonunda “Arkası gelmez dertlerimin” şarkısı ile eylemi sonlandırdı. Bugün gördüğümüz üzere bu eylem sonuçsuz kalmadı. Sabah daha biz uyanmadan asansörlerimiz yapılmaya başladı. Müdür açıklamasında buzdolabının hazırlandığını ve geleceğini söyledi. İnternet içinde beklemedeyiz. Sevgili arkadaşlar biz eylemimizle sesimizi İdareye, emniyet müdürlüğüne, Valiye, belediyeye, basın ve yayın organlarına, Ankara’ya kadar ilettik ve taleplerimiz karşılanmaya başladı. Bizim dışımızda birçok KYK yurdunda böyle sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Tüm zulüm gören KYK öğrencilerini direnişe çağırıyoruz! Direnin ki haklarınıza kavuşun!

ÖNCEKİ HABER

Muğla'nın yüksek kesimlerine kar yağdı

SONRAKİ HABER

Polisin durmayan araca açtığı ateş sonucu 17 yaşında genç öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...