11 Aralık 2018 18:44

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi 51. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, kuruluşunun 51. yıl dönümü dolayısıyla Gazze'de yürüyüş düzenledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), kuruluşunun 51. yıl dönümü dolayısıyla Gazze'de kitlesel katılımlı bir yürüyüş düzenledi.

Gazze caddelerinden başlayan yürüyüş, kentin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda sona erdi. Yürüyüşe katılanlar, FHKC flamaları taşıyarak, direniş sloganları attı.

FHKC Merkez Komitesi üyesi Muhammed el-Gul, yürüyüş kapsamında yaptığı açıklamada, “(Filistinli gruplar arasındaki) Bölünmenin sona ermesi, halkımızın tüm güçleri tarafından imzalanan Filistin ulusal anlaşmalarının uygulanmasının hızlandırılması ve uygulama mekanizmaları kurulması gerekiyor” dedi.

Başta Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) olmak üzere ulusal kurumların rol ve statüsünü yeniden etkin hale getirmek için inisiyatifi ele alma yönünde ciddi çabalar harcanması gerektiğini kaydeden Gul, bunun siyasi güçlerin ve halkın birliği noktasında önemli olduğunu vurguladı.

FHKC yöneticilerinden Mahir Mezher de “FHKC'nin kuruluşunun 51. yıl dönümünde İsrail'e Filistin kurtulana kadar şehitlerin yolunda olduğumuzu haykırıyoruz” diye konuştu.

Mezher, “İsrail ile ilişkilerini normalleştirenlere, 'Filistin halkını yarı yolda bırakmayacağız. Gazze ablukasını kırmak için çalışacağız' mesajı gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

1967'de kurulan FHKC, Filistin topraklarının bölünmesine karşı çıkıyor. Arap ve Yahudi halklarının bir arada yaşayabileceği tek bir Filistin devletinin kurulması, FHKC'nin en önemli hedefleri arasında yer alıyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Bartın'da toprak kaydı, bir evin istinat duvarı yıkıldı

SONRAKİ HABER

Strazburg kent merkezinde silahlı saldırı: 5 ölü 11 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...