11 Aralık 2018 17:46
Son Güncellenme Tarihi: 11 Aralık 2018 19:35

Porto'ya 3-2 mağlup olan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı

Porto'ya 3-2 mağlup olan Galatasaray, grup maçlarını üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. ve son maçında Portekiz temsilcisi Porto'ya sahasında 3-2 yenilen Galatasaray, grubunu üçüncü bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkma şansını daha önce kaybeden sarı-kırmızılı takım, taraftarı önündeki müsabakayı kaybetmesine rağmen grubun diğer maçında Alman ekibi Schalke 04'ün Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı 1-0 yenmesiyle, UEFA Avrupa Ligi bileti aldı. Almanya'da oynanan karşılaşmada 90. dakikada Schöpf'ün attığı golle karşılaşmadan 1-0'lık galibiyet ile ayrılan Schalke 04, resmi Twitter aracılığı ile "NOT: Bir şey değil Galatasaray" mesajını paylaştı.

Karşılaşmada Porto'nun gollerini Felipe, Marega (penaltıdan) ve Oliveira atarken, Galatasaray'ın golleri ise Sofiane Feghouli (penaltıdan) ile Eren Derdiyok'tan geldi.

Porto ve Schalke 04'ün üst tura çıktığı D Grubu'nu bir galibiyet, bir beraberlik ve 4 mağlubiyet sonucunda 4 puanla üçüncü sırada bitiren Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Galatasaray'ın son 32 turunda dahil olacağı UEFA Avrupa Ligi'nde kuralar 17 Aralık Pazartesi günü çekilecek.

FEGHOULİ PENALTI KAÇIRDI

Galatasaray'ın maçta 3-2 geride olduğu sırada kazanılan penaltıyı Sofiane Feghouli, gole çeviremedi.

Karşılaşmanın 67. dakikasında penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Feghouli'nin vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü ve pozisyonun devamında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Feghouli'nin kaçırdığı bu penaltıyla sarı-kırmızılı takım, skoru 3-3 yapma fırsatından yararlamadı.

EREN DERDİYOK ÖNEMLİ POZİSYONLARI SONUÇLADIRAMADI

Galatasaray'ın forvet oyuncusu Eren Derdiyok, bulduğu önemli pozisyonları golle sonuçlandıramadı.

Maçın 14. dakikasında çalımlarla ceza sahasına giren Feghouli'nin pasında kale sahasında uygun durumda topla buluşan Eren Derdiyok, yakın mesafeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kale yerine auta attı.

Müsabakanın 59. dakikasında da Eren Derdiyok, kale sahası önünde müsait durumda önünde bulduğu topu kötü bir vuruşla üstten auta gönderdi.

Eren Derdiyok, Porto'nun 17. dakikada bulduğu golde de savunmada hata yaptı. Konuk takımın serbest vuruşunda Eren Derdiyok'un marke ettiği Felipe, savunmanın arkasına kaçarak kafayla topu filelere yolladı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşmanın 65. dakikasında gol atmasına rağmen Eren Derdiyok'a ıslıklarla tepki gösterdi.

12 RESMİ MAÇTA YALNIZCA 2 GALİBİYET

Galatasaray, son 12 resmi maçının sadece 2'sinde galip gelebildi.

Sarı-kırmızılı takım, bu karşılaşmalardan 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ayrıldı.

Bu dönemde Süper Lig'de sadece Kayserispor maçını kazanan Galatasaray, Bursaspor, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ve Çaykur Rizespor'la berabere kalıp, Evkur Yeni Malatyaspor ile Beşiktaş'a yenildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Schalke 04 ile evinde berabere kalan sarı-kırmızılı takım, deplasmanda mağlup oldu. Galatasaray, bu kulvarda Lokomotiv Moskova'ya deplasmanda ve Porto'ya ise sahasında kaybetti.

Sarı-kırmızılı takım, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Keçiörengücü ile yaptığı maçı kazandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 4 MAÇ SONRA GOL ATTI

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 maç aradan sonra gol atmayı başardı.

Grubundaki ilk maçta sahasında Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yenen sarı-kırmızılı takım, sonraki 4 karşılaşmada gol bulamamıştı.

Galatasaray bu maçlarda sahasında Schalke 04 ile golsüz berabere kalırken, deplasmanda Porto'ya 1-0, Schalke 04 ve Lokomotiv Moskova'ya 2-0'lık skorlarla yenildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Klima tamircileri ikinci kattan otomobilin üzerine düştü

SONRAKİ HABER

Krize Karşı Platform, imza kampanyası başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...