23 Eylül 2012 18:50

AKSA Elektrik'te işçi kıyımı

KAMUNUN enerji ihalelerinde yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile 3 yıl 4 ay hapis ile cezalandırılan AKSA Enerji’nin patronu Şaban Cemil Kazancı, tasarruf tedbirlerini bahane ederek işçi atmaya başladı.Çoruh adı ile Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane’de ve Fırat adı ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl illerinde elektrik da

AKSA Elektrik'te işçi kıyımı
Paylaş

KAMUNUN enerji ihalelerinde yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile 3 yıl 4 ay hapis ile cezalandırılan AKSA Enerji’nin patronu Şaban Cemil Kazancı, tasarruf tedbirlerini bahane ederek işçi atmaya başladı.
Çoruh adı ile Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane’de ve Fırat adı ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren, 3 milyar dolarlık yatırım hedefi olan AKSA Elektrik Toptan Satış A.Ş’nin, işten atma bahanesi ise tasarruf tedbirleri. Firma geçtiğimiz hafta içerisinde Rize’de 6 işçisini işten attı. Önümüzde ki günlerde bazı işyerlerinde de işten atmaların yaşanacağı öğrenildi.
AKSA Elektrik A.Ş Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, işten çıkartmaların tasarruf amacı ile yapıldığını savundu. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerden ‘mücadeleyi büyütme’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Maaş için boşanıp birlikte yaşayanlara ceza yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...