11 Aralık 2018 15:02
Son Güncellenme Tarihi: 11 Aralık 2018 16:16

Mansur Yavaş'tan İYİ Parti'ye olumsuz cevap

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Mansur Yavaş ile bugün konuştum. Ortak aday anlamında İYİ Parti adaylığını tercih etmedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberindeki partililerle birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan'a destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Akşener, Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun FETÖ terör örgütüne ‘Üye olmamakla birlikte yardımcı oldukları’ gibi bir iddia ile haklarında dava açılmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Seçim dönemlerinde bu tip mahkeme süreçlerinin sürekli yaşandığını aktaran Akşener, “Geçmişte Doğan grubu idi. Sözcü gazetesine yapılan baskıyı uzun zamandır izliyoruz” diye konuştu.

Parti olarak FETÖ'nün siyasi ve iktisadi ayağını araştırmak için TBMM'ye iki ayrı araştırma önergesi verdiklerini anımsatan Akşener, “AKP ve MHP tarafından reddedildi. Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum, madem ki Emin Çölaşan ve Necati Doğru FETÖ'nün yardımcısıymış destekçisiymiş, şimdi bizim hemen bütçe biter bitmez, tekrar vereceğimiz araştırma önergesine AKP olarak destek versinler ki kim ne imiş hep beraber öğrenelim” ifadelerini kullandı.

Akşener, Mansur Yavaş'ın partisinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağıyla ilgili soruya, “Sayın Mansur Yavaş ile bugün konuştum. Ortak aday anlamında İYİ Parti adaylığını tercih etmedi. Ben de tercihine saygı duyduğumu ve başarılar dilediğimi söyledim” yanıtını verdi.

Akşener'e, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Mustafa Cihan Paçacı, Basın Yayın ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray eşlik etti.

Öte yandan Sözcü gazetesini CHP'liler de ziyaret etti. Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Tuncay Özkan, Gülizar Biçer Karaca, Gamze Akkuş İlgezdi ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç hazır bulundu.

‘DÜN MANSUR YAVAŞ İLE BİR GÖRÜŞME YAPILDI’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da Yavaş’a ilişkin bir açıklama yaptı. Bir gazetecinin, “Dün akşam Sayın Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş'ın görüştüğüne yönelik bilgiler var. Mansur Yavaş da bu görüşmeyi doğruladı. Ve kendisine İYİ Parti'nin adayı olması yönünde bir teklif gittiğini ama bunu kabul etmediğini söyledi. Son durum nedir?” sorusunu yanıtlayan Salıcı, şunları kaydetti:

“İki parti arasında yürüyen ve yerel seçimlerde iş birliği yapılmasına yönelik çalışmalar var. Bunlar sır değil. Kamuoyunun bildiği görüşmeler. Ama görüşmelerin içeriği ile ilgili siyasi partilerin sık sık açıklamaları yapmaları, yürüyen görüşmelerin içeriğine zarar verme ihtimali taşıdığı için çok da doğru olmaz. Onun için dün Mansur Yavaş ile bir görüşme yapıldı. Ama bu görüşme teknik çerçevede bir görüşme değildi. Dolayısıyla görüşmenin içeriğine dair bizim bir söz söylememiz doğru olmaz. Ancak diğer muhatabımız Sayın Yavaş bazı şeyleri ifade ettiğiyse o onun görüşüdür. Biz saygı duyarız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sierra Leone’de doktorlar grevde

SONRAKİ HABER

Grevdeki İZBAN işçileri halktan destek istiyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...