11 Aralık 2018 13:00

Binali Yıldırım'dan Atalay'a ziyaret: Türk-İş aynı çizgide durmaktadır

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, hükümete yakın medya tarafından hedef gösterilen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türk-İş’e ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası Binali Yıldırım ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay gazetecilerin karşısına geçerek açıklama yaptı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından sonra yaptığı konuşma nedeniyle hükümete yakın medyada hedef gösterilen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a yöneltilen suçlamalara tepki gösteren Binali Yıldırım, "Türk işçi hareketinin, emeğin en büyük örgütü Türk-İş'in, Türk-İş Genel Başkanı'nın saçma sapan haberlerle yıpratılmasına asla gönlümüz razı gelmez. Bugün bu ziyaret, Meclis Başkanı sıfatımla hem bir iadeiziyaret hem de bu son günlerde yaşananlara karşı bir cevaptır. Biz, Ergün Bey ve arkadaşlarını 30 yıldır tanırız. Her zaman sağduyunun yanında olmuş, mesele memleket olunca, mesele millet olunca 'gerisi teferruat' diyerek en önce adım atmış, yola çıkmış bir kardeşimizdir. Türk-İş, aynen durduğu yerde, çizgisinde, geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edecek ve bu ülkeyi gayrimeşru yollardan ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara karşı emek örgütlerinin sigortasıdır. Bu görevini sürdürmeye de devam edecektir” dedi.

‘SARI YELEKLİLER OLMAYIZ’ DİYEN ATALAY’A PATRONLARDAN ÖVGÜ

Ergün Atalay’ı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise son günlerde Atalay'ın sözlerine yönelik tartışmalar nedeniyle kendisini ziyarete geldiklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Türk-İş Başkanımız Ergün Atalay, demokrasiye, devletine, ülkesine, milletine bağlı, olaylara Türkiye penceresinden bakan, istikrarın yanında olan, yerli ve milli düşünceye sahip bir değerimizdir” diye konuştu.

ATALAY NEDEN HEDEF OLDU?

Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında, Fransa’yla ilgili gelen soru üzerine, “Üç gün sonra bizim ülkemizde de bunla ilgili ne göreceğimizi ne kadar gideceğini görürüz görmez miyiz bize bağlı” demişti. Bu açıklama üzerine hükümete yakın medya kuruluşları Ergün Atalay’ı hedef alan haberlere imza atmıştı.

Hedef gösterilen Ergün Atalay ise geri adım atarak Türk-İş’in Bolu’da düzenlediği Mali Sekreterler ve Muhasebe Müdürleri Eğitim Semineri'nde “Seçilmiş meşru hükümetlerden yanayız, kim haklıysa ondan yanayız. Milletin ve milli iradenin yanındayız. Bizim sırtımızda ne sarı, ne de kırmızı yelekler olur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MHP, Denizli Büyükşehir adayını geri çekti

SONRAKİ HABER

Theresa May: Tedbir maddesiyle ilgili kaygıları konuştum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...