11 Aralık 2018 12:57

Adana'da okul kantini işletmesi mahkemelik oldu

Adana Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kantinini işleten Kerim Külçek, kantin işletmesinin haksız olarak elinden alındığını belirtti.

ARŞİV | Fotoğraf: Ikhlasul Amal/FLICKR (CC BY-NC 2.0)

Paylaş

Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kantinini 2014 yılından beri çalıştıran Kerim Külçek, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 14.09.2018 tarihli ve 16289205 sayılı yazısına istinaden kantin binasını boşaltmak zorunda kaldı.

Kantini işleten Kerim Külçek, borçlar kanununa göre mahkeme kararı olmadan kantin tahliyesinin yapılamayacağına dikkat çekerek Adana 4. Sulh Hukuk Mahkemesine açmış olduğu davayla kantin için yürütmeyi durdurma kararı verildiğini söyledi. Külçek, mahkeme kararına rağmen kantin işletmesinin tarafına verilmediği gibi bir de kantinin ihaleye çıkarılmak istendiğini belirtti.  

Yaklaşık 4 yıldır çalıştırdığı kantinin haksız olarak elinden alınmak istendiğini savunan Külçek “Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait kantini, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kantinlerden sorumlu Şube Müdürünün yazısı ile yargı kararı olmadan tahliye etmek zorunda kaldım” dedi. Açtığı dava sonucu mahkemenin dava sonuçlanıncaya kadar tahliyeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Külçek, yasaya göre ihalelerin açık ve pazarlıkla olması zorunluluğuna değinerek ihaleye girme kriterlerini yerine getirmesine rağmen usülsüz olarak kantinin elinden alındığını söyledi.  

4. Sulh Hukuk Mahkemesinin, mahkeme sonuçlanıncaya kadar yürütmenin durdurulması kararıyla tahliyenin durdurulmasını istediğini ama kantini hala açamadığını belirten Külçek, şikayeti üzerine okul kantininin ihaleden çıkarıldığını söyledi.

Adana’da Okul Kantinlerden Sorumlu Şube Müdürlüğü hakkında daha önce de kaymakamlıktan gelen onay yazısındaki ihale maddesini değiştirip kurumu yanılttığı, pazarlık usulünü "davetiye" usulüne çevirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesi ile açtığı ateşte 1 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Sinop'ta 3 ölü yunus karaya vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...