11 Aralık 2018 12:53

Polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesi ile açtığı ateşte 1 kişi öldü

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde polisin dur ihtarına uyulmadığı gerekçesi ile ateş açtığı araçta 1 kişi hayatını kaybetti.

Abdullah Arat | Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde uygulama noktasında polis, sürücüsünün dur ihtarına uymadığı gerekçesi ile ateş açtı. Araç sürücüsü Abdullah Arat olay yerinde yaşamını yitirdi.

Mezopotamya Haber Ajansında yer alan habere göre, araç sürücüsü Abdullah Arat’ın (25) ehliyetsiz olduğu ve heyecanlanıp kontrol noktasında durmadan geçmek istemesi üzerine polisler ateş açtı. Olay yerinde yaşamını yitiren Arat’ın cenazesi, Ergani Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Araçta bulanan ve isimi öğrenilemeyen diğer kişinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.

Arat'ın cenazesi, getirildiği Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından aile fertleri tarafından teslim alınarak Şölen (Killeş) Mahallesine götürüldü. Arat burada yapılan dini vecibelerin ardından toprağa verildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliğince yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"11.12.2018 günü saat 03.00 sıralarında Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmakta olan sabit uygulama esnasında, uygulama noktasına gelen bir aracın kontrol noktasında durmayarak kaçması üzerine, aracı takip etmeye başlayan görevli polis memurlarınca ikaz etmek ve durdurmak amacıyla, aracın lastiklerine doğru ateş açılmıştır. Yaşanan takip sonucunda Ergani Devlet Hastanesi acil servisi girişinde durdurulan araçta yapılan kontrolde, ön koltukta oturan A.A. adlı şahsın yaralandığı tespit edilmiştir. Yaralı şahıs hastanede yapılan müdaheleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak Ergani Kaymakamlığınca ve Ergani Cumhuriyet Başsavcılığınca adli ve idari tahkikat başlatılmıştır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’tan Fındıklı’ya yeni yıl müjdesi

SONRAKİ HABER

Adana'da okul kantini işletmesi mahkemelik oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...