23 Eylül 2012 18:48

Polis, BDP’ye saldırıyı kınayan halka saldırdı

BİNGÖL’de BDP il binasına yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla Yenimahalle Newroz alanında düzenlenmek istenen miting için toplanalara izin vermeyen polis kitleye çok sert müdahale etti. Kitlenin karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar mahalle aralarına yayılarak uzun süre devam etti. İl dışından mitinge katılmak iç

Polis, BDP’ye saldırıyı kınayan halka saldırdı
Paylaş

BİNGÖL’de BDP il binasına yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla Yenimahalle Newroz alanında düzenlenmek istenen miting için toplanalara izin vermeyen polis kitleye çok sert müdahale etti. Kitlenin karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar mahalle aralarına yayılarak uzun süre devam etti. İl dışından mitinge katılmak için Bingöl’e gelmek isteyenlere de izin verilmedi.
Valiliğin yasaklama kararının ardından miting alanını ablukaya alan polis barikatlar kurdu. Yenimahalle’de bulunan 5 Yol Caddesi üzerinde biriken ve miting alanına yürüyen kitleye polis gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı. Kitlenin de taşlarla karşılık vermesi üzerine başlayan çatışma sırasında kullanılan gaz bombaları nedeniyle çok sayıda kişi baygınlık geçirdi. Miting alanında bulunan Bingöl Emniyet Müdürü de gazdan etkilenerek Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Mitinge katılmak için Diyarbakır’dan yola çıkan ve aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın da bulunduğu çok sayıda kişi Genç İlçesi’ne 20 kilometre kala durduruldu. Yayla Jandarma Karakolu önünde durdurulan araçların Bingöl’e girmesine izin verilmedi. Bunun üzerine uzun süre yolu kapatan kitle daha sonra yaya olarak Bingöl’e doğru hareket etti.
Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde kentteki çatışmalar devam ediyordu. (BİNGÖL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’den Barzani ve Talabani’ye kongre daveti

SONRAKİ HABER

Dersim ve Van’da 1 asker ile 1 polis yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa