11 Aralık 2018 11:29

Grizu dosyası hâlâ Yargıtayda

19 madencinin öldüğü facianın üzerinden 9 yıl geçti; dava dosyası ise hâlâ Yargıtayda.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Bükköy Madenciliğe ait kömür ocağında, 10 Aralık 2009’da meydana gelen 19 madencinin hayatını kaybettiği grizu patlamasıyla ilgili dava dosyası hâlâ Yargıtayda.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 2011 yılında aldığı kararla, Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan ve 2 yönetim kurulu üyesine 5’er yıl, taşeron firmanın sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişiye de 6 yıl 8’er ay hapis cezası verdi. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını 2014 yılında bozdu.

Yargıtay, bozma kararında, sanıkların ‘kasten birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’tan yargılanmalarına hükmetti. Bozma ilamına göre, ölen her bir madenci için 22 yıl olmak üzere 6 sanık hakkında 418’er yıl hapis cezası istendi. Bu sırada ailelerin avukatları taraflar arasında anlaşma sağlandığını ve şikayetten vazgeçildiğini bildirdi. Bunun üzerine yerel mahkeme ilk davada verdiği kararı yineleyerek dosyayı Yargıtay’a gönderdi. Yargıtayın kararı bozup bozmayacağı bekleniyor. (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ayfer Düzdaş, 14 Aralık'ta İzmir'de konser verecek

SONRAKİ HABER

AİHM'den emeklilerin ‘intibak’ başvurusuna ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa