11 Aralık 2018 11:22
Son Güncellenme Tarihi: 12 Aralık 2018 10:48

Polisin vurduğu Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hayatını kaybetti

Rize Emniyet Müdürlüğünde bir polis tarafından vurulan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Fikret Delal/AA

Paylaş

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, emniyet müdürlüğü binasında tayin talebi reddedilen bir trafik polisi tarafından vurularak yaşamını yitirdi. Saldırıda Personel Şube Müdürü Ercan Polat'la bir polis memuru yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren polis de yaralı olarak yakalanıp gözaltına alındı.

11 Aralık salı günü saat 15.00 sıralarında, Rize kent merkezindeki İl Emniyet Müdürlüğü binasında silah sesleri duyuldu. Emniyet Müdürlüğünün birinci katındaki makam odasının bulunduğu katta meydana gelen silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. 

Saldırıda Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Verdi yaşamını yitirdi.

CENAZE, TÖRENİN ARDINDAN MERSİN'E GÖNDERİLDİ

Verdi'nin cenazesi 12 Aralık sabahı Rize'de düzenlenen törenin ardından Mersin'e gönderildi. Cenaze, Mersin'de Muğdat Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Akbelen Şehitliği'nde toprağa verilecek.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Rize'de, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin makamında trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından öldürüldüğü silahlı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Derepazarı ilçesinde trafik polisi olarak görev yapan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu,  görev yaptığı ilçeden 10 kilometre uzaklıktaki kent merkezinde olan İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek, tayin istemini iletmek üzere İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi. Personel görüş günü olması nedeniyle görüşme programına alınan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, özel kalemin odasına çağrıldı. Burada, tedbir amaçlı özel kalem görevlilerince tabancası ve cep telefonu alınan Sarıcaoğlu, ardından görüşme için Müdür Altuğ Verdi'nin makam odasına girdi.

KOŞARAK ODAYA GİRDİ

Görüşmede, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, tayin isteyen polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'ya personel azlığı nedeniyle şu an yer değiştirme yapılamayacağını ancak tayin döneminde kendisine yardımcı olacağını söylediği öğrenildi. Tayininde ısrarcı olan ancak isteği geri çevrilen trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, sakin şekilde makam odasından çıktıktan sonra girişte teslim ettiği tabancası ve cep telefonunu geri aldı, ardından koşarak makam odasına yöneldi. Sarıcaoğlu önüne çıkan özel kalemde görevli kadın polis memurunu iterek yere düşürdü, kapıyı açarak makama girdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat'a ateş etti. Bu sırada özel kalem müdürü ve korumalar da makama koştu. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Müdür Polat, yaralı halde kendini makamdan dışarı attı.

SON SÖZÜ 'YAPMA' OLDU

Saldırgan ardından yöneldiği Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin başına tabanca dayadı. Emniyet Müdürü Verdi'nin "Yapma" dediği saldırgan, birkaç saniye bekledikten sonra silahını ateşledi. O sırada odaya giren koruma polisi Yiğit Can Köksal, ateş ederek kendisini de yaralayan saldırganı vurdu. Olayın ardından saldırıyı gerçekleştiren polis yaralı olarak yakalandı ve gözaltına alındı.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: NASIL YAPTIM BEN BUNU?

Sarıcaoğlu'nun tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, olayla ilgili meslektaşlarına verdiği ilk ifadesinde şaşkın olduğunu belirterek, "Ben ne yaptığımı, neden yaptığımı bilmiyorum. Nasıl yaptım ben bunu?" dediği öğrenildi. Sarıcaoğlu'nun sabaha kadar "Bunu nasıl yaptım" diye kendi kendine sayıkladığı belirtildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bacağından vurulan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hastanesi'nden geniş güvenlik önlemleri altında sorgusu için Rize Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sabah saatlerinde emniyette sorguya alınan Sarıcaoğlu, Rize Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolü sonrası elleri kelepçeli halde sedye ile taşınarak konulduğu ambulansla adliyeye sevk edildi. Hastanede bazı vatandaşlar da, yoğun güvenlik önlemleriyle hastaneden çıkarılan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'yaa sözlü şekilde tepki gösterdi. Rize Adliyesine sevk edilen Sarıcaoğlu'nun savcılık sorgusu sonrası mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.

YARALI POLİS MÜDÜRÜ POLAT, YOĞUN BAKIMDA

Karın bölgesine aldığı kurşunla yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ın tedavi gördüğü hastanede ameliyattan çıkarak Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındığı belirtildi. Yaralı polis Polat'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMA YAPTI  

TBMM Başkanı Yıldırım, yaşamını yitiren Verdi'nin kendisinin yakın korumalığını yaptığını ifade ederek, "Benim de yakın korumalığımı yapan emniyet müdürümüze Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

SOYLU YARALI POLİSLERİ ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Müdürlüğündeki silahlı saldırı sebebiyle Rize'ye geldi. Bakan Soylu, Vali Çeber ve diğer ilgililere başsağlığı diledikten sonra hastaneye girerek yaralı polisleri ziyaret etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaralıların durumuna ilişkin gazetecilere bilgi verdi:

“Personel Şube Müdürümüz Ercan Polat, şu anda onun sağlık durumu buraya geldiği andan biraz daha iyi ama müdahale devam ediyor. Duamız da onun için. Yine korumada bulunan, yani Altuğ kardeşimizin koruması olan Yiğit Can'ın da şu anda durumu biraz daha iyi. Onun müdahalesi bitti, o yoğun bakımda. Ercan Polat kardeşimizin müdahalesine halen doktorlar devam ediyor.”

Soylu saldırıyı gerçekleştiren kişinin ilk ifadesini verdiğini de söyledi:

“İlk ifadesini verdi ama tabii ilk ifadesinin üzerinden değerlendirme yapmak çok doğru olmaz ve arkadaşlarımız, başsavcılık gerekli ifadeleri aldılar.”

RİZE VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA: CEZASINI ÇEKECEK

Rize Valisi Kemal Çeber şu açıklamayı yaptı:

"Arkadaşlarla görüşüyor. Görüşmeden sonra tabi bunlar görüşmeye girerken tedbirler alınmakla beraber dışarıya çıkıyor. Silahını ve teçhizatını aldıktan sonra ani ve hızlı bir şekilde makama geri dönüyor. Ve sonra hiçbir şey demeden Altuğ müdürümüz ve personel şube müdürümüz var. Önce onları, sonra koruma arkadaşı yaralıyor.

Altuğ müdürümüz durumu ağır geldi. Arkadaşlarımız her türlü müdahaleyi yaptı ancak az önce kaybettik. Mekanı cennet olsun. Vatan sağ olsun. Hepimiz çok üzgünüz.

Bilgiler henüz çok taze ancak ilk söylenen, bu arkadaşımız burada bir üniversite kazanmış, aslında Derepazarı buraya çok yakın bir ilçemiz ama il merkezine gelmek istemiş. Ama tabi planlama var, bu sanırım uygun görüşmemiş, muhtemelen istediği sonucu alamadı. Biz ilk etapta o şahısla ilgili de, ben ona 'polis memuru' diyemiyorum, o hainle ilgili de bir şeyler sorduk. Bu sıkıntısının dışında sessiz, kendi halinde bilinen birisi. Tabi cezasını çekecek."

ALTUĞ VERDİ KİMDİR?

1972 yılında İstanbul’da doğdu. 1989 yılında Polis Koleji’nden, 1993 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev alan Verdi, 28 Aralık 2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi etti.

İstanbul İl Emniyet Müdürlügünde Özel Harekat Şube Müdürü olarak görev yaptı.

19 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doktora sağlık merkezinde saldırı

SONRAKİ HABER

Ayfer Düzdaş, 14 Aralık'ta İzmir'de konser verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...