11 Aralık 2018 10:36
Son Güncellenme Tarihi: 11 Aralık 2018 10:45

CHP'den ittifak açıklaması: İnişler çıkışlar olur, süreç başladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: Bu tür görüşmelerin doğası gereği iniş çıkışlar olur, tıkanmalar olur. Siyasi süreç başladı.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı İYİ Parti ile süren ittifak görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu tür görüşmelerin doğası gereği iniş çıkışlar olur, tıkanmalar olur. Siyasi süreç başladı" dedi. 

Salıcı, basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İYİ PARTİ GÖRÜŞMELERİ: İNİŞ ÇIKIŞLAR OLUR

İYİ Parti ile ittifak görüşmelerine ilişkin de Salıcı, “Sayın genel başkanlar arada bir görüşüyorlar. Bu sürecin kolaylaştırıcısı oluyorlar. Planlanmış bir görüşme yok ama olabilir. Şimdi bu tür görüşmelerin doğası gereği iniş çıkışlar olur, tıkanmalar olur. İki saat sonra bakarsınız o tıkanıklıklar aşılır. Buna bir tarih koymak, tarihi önümüze bir engel olarak koymaktan biz kaçınırız. Siyasi süreç başladı, olabildiğince hızlı bir şekilde, toplumun tüm kesimlerini tatmin edecek bir şekilde çözülmesi için çaba sarf ediliyor” dedi. 

‘MANSUR YAVAŞ KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPMANIN ZARAR VERECEĞİ GÖRÜŞÜNDEYİZ’

Mansur Yavaş’ın adaylığına ilişkin konuşan Salıcı, “Dün evet Mansur Yavaş bey ile bir görüşme yapıldı. Ama biz konu hakkında açıklama yapmanın zarar vereceği görüşündeyiz” ifadelerini kullandı. 

KULİS: CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDA ANKARA'DA ADAY KRİZİ

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın edindiği bilgiye göre görüşme öncesi masada, Ankara’da CHP’nin İYİ Parti’den aday gösterilen bir CHP’li adayı destekleme formülü bulunuyordu. Bu formül tartışılırken Kılıçdaroğlu’dan, Akşener’e, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’yu İYİ Parti’den Ankara adayı yapılması önerisi geldi. Akşener, bu öneriye tepki gösterirken, öneri İYİ Parti içinde de rahatsızlığa neden oldu. İYİ Parti, bu öneriyi, “CHP’den İYİ Parti’ye atama yapılmak isteniyor” olarak algıladı. İkinci isim olarak Mansur Yavaş adı gündeme geldi. Ancak Yavaş’ın, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin desteğiyle İYİ Parti adayı olma teklifini reddetmesi ikinci krizi doğurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’in sürdürdüğü müzakerelerin ardından hafta sonu Kılıçdaroğlu ve Akşener bir araya gelmişti. 

SÖZCÜ YAZARLARI HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Toplantıda, Sözcü gazetesine yazarları hakkında açılan davaya ilişkin de konuşan Salıcı, “Ömrü FETÖ ile mücadele ile geçen Necati Doğru, Emin Çölaşan Sözcü gazetesi çalışanları FETÖ'ye yardım yataklık ile karşı karşıya bırakılıyor. FETÖ'yü yargıdan temizledik diyorlar ama FETÖ'nün yarattığı zihniyet hala devam ediyor. FETÖ'cü arıyorlarsa çevrelerine baksınlar, komik pozlar veren Mustafa Varank'a baksınlar. Kendi milletvekillerine baksınlar. Ellerini bağımsız basından çeksinler” ifadelerini kullandı.

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş: Ben tutuklu değil, siyasi rehineyim

SONRAKİ HABER

'Gazetecilerin yan yana durmaya ihtiyacı var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...