11 Aralık 2018 10:11

Sahneden düşen Robot 'Mini Ada'ya 'etli ekmek hediye edildi'

Sahneden düşen Robot 'Mini Ada'ya dair üretici firmadan açıklama: Robotumuza, Konyamızın yerli ürünleri mevlana şekeri, etli ekmek hediye edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antalya'da 4'üncü Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde sahneden düşen 'Mini Ada' isimli insansı robotun dış kaplamasında oluşan çatlaklar, üretici firma tarafından giderildi. Yapılan açıklamada robotun tedavisi ve devamındaki süreç "mizahi" bir dille şöyle aktarıldı: "İlk uygulanan tedavi sürecinden sonra diğer robot arkadaşları tarafından ziyarette bulunulan robotumuza, Konyamızın yerli ürünleri çikolata, süt, mevlana şekeri, etli ekmek, çiçekler, akü ve işlemciler hediye edildi."

Konya'daki yazılım firması Akınsoft- Akınrobotıcs tarafından üretilen insansı robot, 8 Aralık günü Antalya Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 4'üncü Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde sunuculuk ve dans gösterisi sırasında sahneden düştü. Robotun dış kaplasamında oluşan çatlaklıklar üretici yazılım firması tarafından giderildi. Akınsoft firması yaptığı açıklamada, robotun düşme ve çarpma sensörleri aktif edilmediği için düştüğünü belirtti. Açıklamada, ''Yaşanılan bu olay, salondaki elektronik sinyallerin yoğunluğundan dolayı oluşmuştur. Kaza sonucu sadece dış kaplamasında ufak çaplı çatlaklar oluşan robotun üzerinde, düşme ve çarpma sensörleri bulunmaktayken bu sensörlerin aktif edilmemesi neticesinde böyle bir olay gerçekleşmiş olup, bundan sonraki süreçte böyle bir olayın yaşanmaması adına tüm önlemler alınmış durumdadır. Aynı zamanda yeni geçmiş olduğumuz ‘plastik enjeksiyon’ sistemi ile de bundan sonra üretilecek robotlarımızın dış kaplaması herhangi bir düşme ya da çarpmaya karşı daha dayanıklı olacaktır.”  denildi.

Açıklamada, insansı robotun tedavisi ve devamındaki süreç mizah kullanılarak anlatıldı. Paylaşılan video ve fotoğraflarda robotun diğer robotlar tarafından hasta yatağında ziyaret edildiği görülerek, "İlk uygulanan tedavi sürecinden sonra diğer robot arkadaşları tarafından ziyarette bulunulan robotumuza, Konyamızın yerli ürünleri çikolata, süt, mevlana şekeri, etli ekmek, çiçekler, akü ve işlemciler hediye edildi. Robotlar ile koyu bir sohbette bulunan Mini Ada'nın kendine gelir gelmez sorduğu ilk soru ise Konyaspor'un durumu ile Şeb-i Arus Törenleri oldu. Geçmiş olsun dileklerini kabul eden ve kendisine sunulan hediyelere kahkahalarla gülerek çok memnun olduğunu belirten Mini Ada'nın durumu her geçen gün iyiye giderken tedavisine de devam ediliyor" denildi. (Konya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

5. Reform Eylem Grubu toplantısı: Vize serbestisini elde edeceğiz

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş: Ben tutuklu değil, siyasi rehineyim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...