11 Aralık 2018 09:46

ODTÜ'de öğrenciler 'Yaşamak istiyoruz' diyerek rektörlüğe yürüdü

ODTÜ öğrencileri, iki öğrencinin kampüste hayatını kaybetmesi üzerine 'Yaşamak istiyoruz' diyerek topladığı dilekçeleri rektörlüğe teslim etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ öğrencileri, iki öğrencinin kampüste yaşamını yitirmesi sonrası toplanan 5 binden fazla dilekçeyi gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından rektörlüğe teslim etti.

ODTÜ öğrencileri geçtiğimiz günlerde iki öğrencinin kampüste hayatını kaybetmesi sonrasında “Yaşamak İstiyoruz” diyerek kampüsteki ihmallerin giderilmesi, kampüs olanaklarının geliştirilmesi ve soruşturma süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi talepleri ile dilekçe toplamaya başlamıştı.

Bir hafta içerisinde 5 binden fazla dilekçe toplayan ODTÜ öğrencileri, topladıkları dilekçeleri gerçekleştirdikleri yürüyüşle rektörlüğe teslim etti.

ODTÜ öğrencileri, 5 binden fazla öğrenci ve 66 öğrenci topluluğunun imzaladığı dilekçeleri teslim etmeden önce rektörlük binası önünde bir basın açıklamsı gerçekleştirdi. Basın açıklamasını ODTÜ öğrencileri adına okuyan Özdeş Çetin, “İki arkadaşımızı kaybetmemiz nedeniyle buraya geldik. Arkadaşlarımızın biri yaşadığı psikolojik yükün ağırlığından, diğeri ise bir ihmaller zinciri yüzünden aramızdan ayrıldı” dedi. Bu ölümlerin önlenebilir olduğunu düşündüklerini belirten Çetin, ODTÜ bileşenleri olarak benzer olayların yaşanmasını önlemek, bu yaşananların aydınlatmasını ve soruşturulmasını sağlamak için dilekçeleri topladıklarını söyledi. “Bizler bu süreci takip ettiğimiz ve dayanışma içerisinde olduğumuz sürece bir şeyleri değiştirebiliriz” diyen Çetin, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek kendileri ile aynı kaygıları paylaşan herkesi destek olmaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Netanyahu: Erdoğan bana eskisi kadar Hitler demiyor

SONRAKİ HABER

5. Reform Eylem Grubu toplantısı: Vize serbestisini elde edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...