11 Aralık 2018 08:07

Uludağ ve Bolu Dağı'nda kar etkili oluyor

Uludağ'da kar 41 santimetreye ulaştı, Bolu Dağı'nda karla mücadele çalışması yürütülüyor. Antalya'da ise dört mevsim hakim.

Fotoğraf: Mustafa Bikeç/AA

Paylaş

Ülkenin bazı bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor. Önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da kar 41 santimetreye ulaştı. Bolu Dağı'nda karayollarını açık tutmak için çalışmalar yürütülüyor. Antalya'da ise zirvede kar sahilde deniz keyfi bir arada yaşanıyor.

ULUDAĞ'DA KAR 41 CM'YE YÜKSELDİ

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, "oteller bölgesi"ndeki kar kalınlığı, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışın ardından 41 santimetreye yükseldi. 

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 4, en yüksek sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, yağışın cuma gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.  

Kar yağışı cuma günü sezonu açmaya hazırlanan işletmecileri sevindirdi.

BOLU DAĞI'NDA KAR

Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı. Bolu Dağı'nda gece başlayan sağanak yerini sabah saatlerinde kar yağışına bıraktı.

Kar yağışı, D-100 kara yolunun Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Kardüz, Topuk Yaylası civarı ve Seymenler ile Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli ile 2. ve 3. viyadükler kesiminde etkili oluyor. Kara yolları ekipleri güzergahta karla mücadele çalışması yürütüyor. 

Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, sürücüleri kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücüleri kış lastiği takmaları konusunda uyaran ekipler, 1 Aralık itibarıyla kış lastiği uygulamasının başladığını, kış lastiği olmayan araçların bölgeden geçişlerine izin verilmeyeceğini ve cezai işlem uygulandığı hatırlatıyor.

ANTALYA'DA ZİRVEDE KAR, SAHİLDE DENİZ KEYFİ

Antalya ise insalara aynı gün içerisinde dört mevsimi bir arada yaşama fırsatı veriyor.

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde denize girip yüzen, güneşlenen yerli yabancı turistler, aynı gün içerisinde kente yaklaşık bir saat mesafede 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nda kar keyfi yaşayabiliyor.

Sahilde bisiklet süren, yürüyüş yapan, Kemer ilçesindeki Tahtalı Dağı'nda ise kar görme imkanına sahip olan misafirler, kentin kendilerine sunduğu doğal ve coğrafi güzellikleri en iyi şekilde değerlendiriyor.

Teleferikle yaklaşık 10 dakikada çıkılan Tahtalı, zirvesi karla kaplı dağlar ve bulutlarla ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Bir taraftan denizi de görme imkanı bulan ziyaretçiler, bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.

ÖNCEKİ HABER

2019 bütçe görüşmeleri 2'nci günde tartışmalarla devam etti

SONRAKİ HABER

Gağand belgeseli İstanbul’da gösterilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...