11 Aralık 2018 06:14

Van'da polis baskını: Açlık grevindeki 14 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır ve Batman'ın ardından Van’da da tecride karşı açlık grevine giren 14 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır ve Batman'ın ardından Van’da da tecride karşı açlık grevine giren Barış Anneleri ve TJA aktivisti 14 kadın, HDP İl Örgütü binasına sabah 05.00’te yapılan polis baskını ile gözaltına alındı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemini sürdüren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için Tevgera Jinên Azada (TJA-Özgür Kadın Hareketi) aktivistleri ve Barış Anneleri, dün üç kentte açlık grevi eylemleri başlatmıştı. 3 gün süreli başlatılan bu eylemler sonrasında dün akşam Diyarbakır ve Batman’da, açlık grevlerine girilen HDP İl Örgütü binalarına polis baskını yapıldı. Yapılan bu baskınlar sonucu Diyarbakır’da 25 kişi gözaltına alınırken, Batman’da da 29 kişi gözaltına alındı.

Bu gözaltılardan sonra açlık grevine başlanan bir diğer merkez olan Van’da da, HDP İl Örgütü binasına sabah saat 05.00 sıralarında polis baskını yapıldı. Barış Anneleri ve TJA aksitivisti 14 kadın, gözaltına alınıp İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınan 14 kişinin isimleri şöyle; "Caziye Duman, Eylem Öklü, Behice Abi, Zekiye Kaya,Dilan Yıldız, Neslihan Şedal, Hatice Akdağ, Nesibe Akdağ, Eda Umaç, Leyla Böge , Hediye Kaçak, Keve Kaçak, Soyisimleri öğrenilemeyen Besra ve Kudret." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beştaş: Parti binamız 300 polisle basıldı, anneler yerlerde sürüklendi

SONRAKİ HABER

Che Guevara’nın 1964’te Birleşmiş Milletler’de yaptığı konuşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...