10 Aralık 2018 20:19

Bu kez de HDP Batman il binasına baskın: 28 gözaltı

Diyarbakır’ın ardından Batman’da da HDP il binasına polis baskını düzenlendi. Aralarında HDP İl Eş Başkanının da olduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır’ın ardından Batman’da da içerisinde açlık grevindeki kadınların bulunduğu HDP il binası polislerce basıldı. Baskında aralarında HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık’ın da olduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevi eylemi 33. gününü geride bırakırken, TJA üyesi kadınlar, Güven ile dayanışmak için 3 günlük açlık grevine başladı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre akşamüstü Diyarbakır il binasının polis tarafından basılmasının ardından HDP Batman il binası da zırhlı araçlar ile ablukaya alındı.

Binaya yapılan baskınla aralarında HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık’ın da olduğu Ezel Aydın, Zozan Şimşek, Sedat Yıldız, Hadi Bahadır, Eyüp Yağız, Yaşar Kırca, Ahmet Yılmaz, Sıdık Topbaş, Zedan Ekmen, Osman Bozkurtaca, Songül Korkmaz, Vildan Ergül Tileği, Gülcemal Erdinç, Sabiha Ekinci, Maşallah Kaya, Menfiat Çelik, Halise Bilir, Aliya Işık, Tuğba Doğan, Elif Tiluk Timur, Şükran Çelebi, Sakina Baytar, Edibe Bilir, Sabahat Acar, Darya Arslan ile soyadı öğrenilemeyen Nefia adlı yurttaş gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar hastane kontrolünün ardından Batman İl Emniyet binasına götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

41 yıldır uzayda yol alan Voyager 2, yıldızlararası bölgeye ulaştı

SONRAKİ HABER

İHD ve TİHV'den İnsan Hakları Haftası kokteyli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...