10 Aralık 2018 14:51

Kayserili KESK üyeleri Adana’daki bölge mitingi için çağrı yaptı

KESK’in Adana’da düzenlenecek bölge mitingi öncesi, Kayseri’de KESK merkez yöneticilerinin de katılımıyla toplantı düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK’in Adana’da düzenleyeceği bölge mitingi için çeşitli illerde yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Krize karşı gerçekleştirilecek bölge mitingi öncesi KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, SES Genel Mali Sekreteri Ali Önal’ın katılımlarıyla Eğitim Sen Kayseri Şubesi’nde kitle örgütleri ve üyeleri ile bir araya geldi.

‘ALAN EYLEMLERİ GEREKLİ’

Beş miting kararı aldıklarını söyleyen KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, “İzmir, Samsun, Diyarbakır, Adana ve İstanbul bölgelerinde miting planı yapıldı. Bölgelerdeki İzmir ve Samsun mitinginin güzel geçtiğini düşünüyoruz. Böylesi bir dönemde alan eylemlerinin gerekli olduğunu söylüyoruz” dedi.

Mitinglere dair bilgi veren Gürbüz, “İş yerlerimizde yürüteceğimiz çalışmalarımız devam ediyor. İçerisinden geçtiğimiz karanlık süreci düşündüğümüzde, emek örgütü olarak yürüttüğümüz bu çalışmalar taleplerimizi söyleyeceğimiz alanlardır. Bu ülkenin ihtiyacı olan demokrasi için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

‘DEMOKRASİYİ SAVUNALIM’

Ardından söz alan SES Genel Mali Sekreteri Ali Önal, “Başlatmaya çalıştığımız bu hareketi devam ettirelim” dedi. BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, “Yaptığımız yapacağımız bölgesel mitingler anlamlıdır. Birçok kesimin bir arada olduğu renkli bir kesimdir. Bu birliktelik ile geniş kesimlere ulaşmaya çalışmalıyız. Ekonomik krizden kaynaklı yoksul halka ve emekçilere daha rahat ulaşabiliriz. Gözaltılara karşı demokrasiyi savunacağız” diye konuştu.

‘İŞYERLERİMİZDE TALEPLERİMİZ ETRAFINDA ÖRGÜTLENELİM’

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Yeni rejimin ilanından sonra kamusal alanların saldırı altında olduğunu, iş güvencesine yönelik saldırıların arttığını söylemiştik. Kriz sonrası tasarruf söylemleri, eğitim ve sağlık alanını vurdu. Krize karşı emekçiler ile sürdüğümüz kampanyayı sürdüreceğiz. Somut talepler üzerinden yürüttüğümüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meslek kanununu karşı kampanyalarımız devam edecektir. Ataması yapılmayan öğretmenlerimize seslenen, iş güvencemize sahip çıktığımızı iş yerlerimizden her kesime ortak talepler etrafında anlatacağız. İş yerlerimizde yürüteceğimiz çalışmalar üzerinden örgütlülüğümüz güçlendirmeliyiz” dedi.

KESK üyelerinin de söz aldığı toplantıda görüş ve öneriler alındı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kriz bizim fabrikada nasıl hissediliyor?'

SONRAKİ HABER

Cerrahpaşa’da en basit tahliller bile yapılamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...