10 Aralık 2018 14:48

CHP’nin asgari ücretliye önerisi 2 bin 200 lira oldu

CHP'li belediyelerde 1 Ocak'ta asgari ücretin net 2200 lira olacağı duyuruldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, CHP Grubu olarak 30 Kasım’da Meclis Başkanlığına sunulan kanun teklifinde, asgari ücretin 2200 TL olması ve Gelir Vergisi oranının %15’ten %0’a düşürülmesi teklifinin bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"CHP Grubu olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmasına başlamadan teklif ettiğimiz 2200 liralık asgari ücretin uygulanmasına ilk olarak CHP'li belediyelerde başlayacağız. 1 Ocak 2019'da CHP'li belediyelerimizde asgari ücret net 2200 lira olacak" diyen Keven, asgari ücretin insanca yaşam koşullarından uzak olduğunu, 2200 liranın da yeterli olmadığını ancak açlık sınırının dahi altında olan asgari ücretin bir an önce en az 2200 lira seviyesine çıkarılması gerektiğini savundu.

'ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEKİ GELİR VERGİSİ KALDIRILMALI'

"Ayrıca asgari ücret üzerindeki Gelir Vergisi yükü de kaldırılmalıdır. Zaten insanca yaşam için yeterli olmayan asgari ücretten 2018 yılında 2 maaştan fazla bir miktar yani toplam 3400 lira Gelir Vergisi kesildi. Biz CHP Grubu olarak verdiğimiz Kanun teklifinde %15 oranında yapılan Gelir Vergisi kesintisinin sıfıra düşürülmesini teklif ettik. Halk için bir bütçe oluşturulacaksa bu bütçede işçilerden, çalışanlardan kesilen devasa bir Gelir Vergisi kalemi olmamalıdır. Kaşıkla verilen maaş artışı tekrar kepçeyle Gelir Vergisi, KDV, ÖTV vb. diye alınıyor. Asgari ücretlinin ne geliri var ki Gelir Vergisi alınıyor. Bu adaletsiz vergi sistemi değişmelidir" dedi. (HABER MERKEZİ)

 
Asgari ücreti konuşuyoruz
Herkese Açık Grup ·
Gruba Katıl
Bu grupta, asgari ücretin ne kadar olması, daha da önemlisi, nasıl belirlenmesi gerektiğini tartışıyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’daki asg...
 
ÖNCEKİ HABER

Theresa May açıkladı: İngiltere'de Brexit oylaması ertelendi

SONRAKİ HABER

'Kriz bizim fabrikada nasıl hissediliyor?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...