10 Aralık 2018 14:48
Son Güncellenme Tarihi: 10 Aralık 2018 18:24

Theresa May açıkladı: İngiltere'de Brexit oylaması ertelendi

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit anlaşmasıyla ilgili Avam Kamarası’nda yapılacak oylamanın ertelendiğini açıkladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avam Kamarası’nda yarın yapılması beklenen Brexit anlaşmasıyla ilgili oylamanın ertelendiğini açıkladı.

Anlaşmanın yüksek oranda kabul görmediğinin anlaşıldığını söyleyen May, Kuzey İrlanda ile ilgili tedbir maddesinin kaygı yarattığını belirtti. Bu madde ile ilgili olarak Brüksel'le yeniden görüşüleceğini vurgulayan Theresa May, ayrıca hükümetin 'anlaşmasız ayrılık' seçeneğine ilişkin hazırlıklarını da hızlandıracağını söyledi.

AB 'ANLAŞMASIZ' SENARYOYA HAZIRLANACAK

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit Anlaşması'nın parlamentoda oylanmasını ertelemesinin ardından birliğin "anlaşmasız" senaryoya hazırlanacağını duyurdu.

Donald Tusk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 13-14 Aralık'ta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'ne Brexit'in gündem olarak eklendiğini açıkladı.

Tusk, paylaşımında "Brexit anlaşmasını ve tedbir maddesini tekrar müzakere etmeyeceğiz. İngiltere'nin onaylama sürecini nasıl kolaylaştırabileceğimizi ele alabiliriz. Zaman daralıyor, bu nedenle AB'nin 'anlaşmasız' senaryoya ne kadar hazır olduğunu da ele alacağız." ifadesini kullandı.

Öte yandan AB'nin en yüksek mahkemesi olan Avrupa Adalet Divanı, İngiltere’nin Brexit sürecine ilişkin açılan davayı karara bağlamış, İngiltere'nin AB'den ayrılma bildirimini tek taraflı olarak geri çekebileceğine hükmetmişti. Kararda, "Mahkeme, bir üye devletin Avrupa Birliği'nden çekilme niyetini AB Konseyine bildirdiğinde, söz konusu üye devletin tek taraflı olarak bu bildirimi iptal etmekte serbest olduğuna karar vermiştir" ifadesi kullanılmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Ben de onlar gibi ölebilirdim'

SONRAKİ HABER

CHP’nin asgari ücretliye önerisi 2 bin 200 lira oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...