23 Eylül 2012 18:43

'Çocuk gelin, çocuk işçi istemiyoruz'

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, 4+4+4’le çocukların okul sıralarında ölüme mahkûm edildiğini dile getirdiler. HDK Esenyurt Meclisi, ÖDP, Halkevleri, BDSP ve YDİ Çağrı Dergisi’nin katıldığı basın açıklamasında, 4+4+4’ün, gericiliğin ve pa

'Çocuk gelin, çocuk işçi istemiyoruz'
Paylaş

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, 4+4+4’le çocukların okul sıralarında ölüme mahkûm edildiğini dile getirdiler. HDK Esenyurt Meclisi, ÖDP, Halkevleri, BDSP ve YDİ Çağrı Dergisi’nin katıldığı basın açıklamasında, 4+4+4’ün, gericiliğin ve paralı eğitimin diğer adı olduğu ifade edilerek çocukların şahsında geleceğin karartılmak istendiği belirtildi.

“4+4+4’e Hayır. Eşit, Parasız, Bilimsel, Anadilde Eğitim İstiyoruz” pankartının açıldığı basın açıklamasında sık sık “Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim”, “Karanlığa meydan okuyoruz”, “Be zımane jiyane nabe”, “Yaşasın işçilerin birliği hakların kardeşliği”, “Gençlik gelecek, gelecek Sosyalizm”, “Çocuk gelin, çocuk işçi istemiyoruz”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” şeklinde sloganlar atıldı.
Grup adına okunan ortak basın açıklamasında, 4+4+4’ün kız çocuklarının eğitim hakkını gasp edeceği, çocuk işçiliğini yaygınlaştıracağı ve toplumu gericiliğin ve ırkçılığın kör kuyusuna iteceği vurgulandı. Çevreden geçen vatandaşların da ilgiyle izlediği basın açıklamasında, anne-babalara 5.5 yaşındaki çocuklarını okula göndermemeleri yönünde çağrı yapıldı. 4+4+4’ün paralı eğitim anlamına geldiği vurgulanan açıklamada sistemin staj sömürüsü ve çocuk işçiliğin yaygınlaşması anlamına geldiğine dikkat çekildi. “4+4+4 demek kız çocuklarının eğitim hakkının gasp edilmesi demektir” denilen açıklamada sistemin toplumun gericiliğin ve ırkçılığın kör kuyusuna itilmesi anlamına geldiği ifade edildi.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Eğitim Sen’i yasaklamak ‘Hitler’ zihniyetidir’

SONRAKİ HABER

683 adet imam hatip ortaokulu oluşturuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...