10 Aralık 2018 13:51

İşçi Partisi Lideri Corbyn'dan 'Brexit' açıklaması

Jeremy Corbyn, 'Artık iş gören bir yönetimimiz yok. Theresa May Brexit’i mahvetmeye devam ederken, kamu hizmetlerimiz kırılma noktasına geldi' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Birleşik Krallık Avam Kamarası’nda gerçekleşecek olan, Başbakan Theresa May’in Brexit planı oylamasının 'ertelendiğine' dair iddialarla ilgili İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, söz konusu erteleme kararının doğru olmasının “artık Birleşik Krallık’ta iş gören bir yönetim olmadığı” anlamına geleceğini söyledi.

Avam Kamarası’nda yarın gerçekleşmesi beklenen Brexit oylaması öncesi, May meclis üyeleriyle görüştü. İngiltere yerel basınında yer alan haberlerde bazı kaynaklar, Brexit oylamasının ertelendiğini iddia etti.

Söz konusu iddialarla ilgili Corbyn, şu açıklamalarda bulundu: “Yönetim Theresa May’in Brexit anlaşmasını o kadar korkunç buldu ki, son dakikada oylamayı ertelemeye karar verdi. En az iki haftadır May’in anlaşmasının meclis tarafından reddedileceğini biliyorduk çünkü bu anlaşma Birleşik Krallık’a zarar veriyor. Bunun yerine May, Brüksel’e geri dönüp yeniden müzakere yapmak veya halkın yeni bir yönetim seçebilmesi için bir oylama çağrısında bulunmak yerine, anlaşma üzerinde ısrar etmeyi sürdürdü. Artık iş gören bir yönetimimiz yok. Theresa May Brexit’i mahvetmeye devam ederken, kamu hizmetlerimiz kırılma noktasına geldi ve insanlar yetersiz yatırımlar sebebiyle çeşitli zorluklar yaşıyor.” (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Uykusuzluk salgınının bir gecesi

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Bahçeli'nin ittifak görüşmesi yarın 16.00'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...