10 Aralık 2018 12:58

Ekoloji Birliği: Dışarıdan gelenler değil ev sahibiyiz

Ekoloji Birliği, Aydın Valiliğinin açıklamasına yanıt verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ekoloji Birliği Aydın Valiliğinin Kızılcaköy'e destek için giden yaşam savunucularına yönelik “dışarıdan gelen art niyetli çevreler” açıklamasına tepki gösterdi. Ekoloji Birliği açıklamasında “biz dışarıdan gelenler değil ev sahibiyiz” denildi.

'60 BİLEŞENİMİZLE KIZILCAKÖYÜN YANINDAYIZ'

Ekoloji Birliği  yaptığı yazılı açıklama ile Aydın Valiliği'ni Kızılcaköylülerin yaşam alanlarını koruma mücadelesine destek veren yaşam savunucularına yönelik ötekileştirme çabası yerine kentte yaşamı çekilmez hale getiren JES'lere karşı görevini yapmaya davet etti. Ekoloji Birliği’nin ülkenin dört bir yanında 60 bileşeni ile ekoloji mücadelesi verdiği belirtilen açıklamada, “Biz ekolojinin bir bütün olduğunu, yaşam alanlarına yapılan saldırıların tüm eko sisteme yönelik yapıldığını dolayısıyla da verilen mücadelenin herkesin mücadelesi olması gerektiğini düşünüyoruz. O yüzden Aydın'da da olsa Ağrı'da da olsa mücadele, Ekoloji Birliği'ni oluşturan tüm bileşenlerin mücadelesidir. Bu nedenlerle biz 'dışarıdan gelenler' değil sorunun muhatabıyız, mücadelenin ev sahibiyiz. Ekoloji Birliğini oluşturan 60 bileşenin tamamı Kızılcaköylülerin yanındadır” denildi. 

VALİLİK İMAJ KURTARMAK İÇİN HEDEF SAPTIRIYOR

Ekoloji Birliği bileşenlerinin sermayenin kirli amaçlarına karşı yaşam alanlarını savunan, çevresel zararın oluşmasına engel olan kurumlar olduğunun altının çizildiği açıklamada, “Bileşenlerimize yönelik başlatılmak istenen karalama kampanyasını Ekoloji Birliği olarak reddediyoruz. Kanunlara aykırı olarak çevreyi kirleten JES'leri engellemeyen, köylülerin ‘neden gaz sıktınız’ sorularına ciddiyetsiz tavır ve sözlerle yanıt veren Aydın Valiliği kamuoyu önünde iyice yıpranan imajını kurtarma telaşıyla hedef saptırmak istemektedir. Bizim mücadelemizdeki amacın yalnızca doğamızın, tarım alanlarımızın, meralarımızın, ormanlarımızın gelecek kuşaklara yok olmadan, temiz ve sağlıklı olarak ulaşmasını sağlamak olduğunu buradan bir kez daha duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da CNC tezgahında sıkışan işçi öldü

SONRAKİ HABER

ODTÜ öğrencileri rektörlüğe yürüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...