10 Aralık 2018 12:39

CHP Milletvekili Barut: EYT sorunu çözülene kadar mücadeleye devam

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'da emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarla bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen yurttaşlarla Adana'da bir araya geldi. EYT mağdurlarının sesi olmaya devam edeceğini anlatan Barut, sorunun çözümü için sonuna dek mücadele edeceklerini vurguladı.

Adana'daki Atatürk Parkı'nda toplanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle buluşan Ayhan Barut, "Milyonlarca EYT'li sahipsiz değildir. Mağdurların sorunlarına çözüm üretmek adına Meclise soru önergeleri, kanun teklifleri ve araştırma önergeleri sunup kürsüden defalarca konuyu gündeme getirdik. Verdikleri sözü tutmayanlara, vaatlerini yerine getirmeyenlere rağmen bu sorunu çözmek için durmadan ve yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

'ÇÖZÜLENE DEK MÜCADELE EDECEĞİZ'

EYT mağdurlarının sadece ellerinden alınan emeklilik haklarını istediklerini anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti: 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta primi yatırmaya başlayanlar prim günü dolmakla birlikte emekli olmuştu. Ancak bu tarihten sonra sigorta primi ödemeye başlayanlar emekli olmak için prim gününü doldurduğu halde getirilen yaş sınırına takılmışlardır. Bu durumda emekli olamayan milyonlarca mağdur vatandaşımızın emekli olması hem kişilerin mağduriyetini giderecek hem de genç işsizliği önlemek adına çok önemli bir adım olacaktır. Milyonlarca vatandaşımız işsiz ve mağdur bir şekilde emeklilik için yaşının dolmasını beklemektedir. Seçim dönemlerinde verdikleri sözü tutmayanlar, vaatlerini yerine getirmeyenler halkın yüzüne nasıl bakacak? Biz her yerde bu sorunun çözümü için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz, kararlıyız. Bu sorun ortadan kalkmadan asla yılmayacağız ve durmayacağız. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de silah firmalarının satışları yüzde 24 arttı

SONRAKİ HABER

Bursa'da CNC tezgahında sıkışan işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...