23 Eylül 2012 18:42

‘Eğitim Sen’i yasaklamak ‘Hitler’ zihniyetidir’

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okul bilgisayarlarından Eğitim Sen’in internet sitesine girişini yasakladı. On binlerce eğitim emekçisinin örgütlü bulunduğu Eğitim Sen’in sitesine artık okul bilgisayarlarından erişim sağlanamayacak. Eğitim Sen Merkez Basın Yayın Sekreteri Tuğrul Culfa, yapılan bu yasaklamayı ‘Hitler zihniye

‘Eğitim Sen’i yasaklamak ‘Hitler’ zihniyetidir’
Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okul bilgisayarlarından Eğitim Sen’in internet sitesine girişini yasakladı. On binlerce eğitim emekçisinin örgütlü bulunduğu Eğitim Sen’in sitesine artık okul bilgisayarlarından erişim sağlanamayacak. Eğitim Sen Merkez Basın Yayın Sekreteri Tuğrul Culfa, yapılan bu yasaklamayı ‘Hitler zihniyeti’ olarak değerlendirdi.
MEB, 4+ 4+ 4 sistemine karşı çıktığı için PKK’li olmakla suçladığı Eğitim- Sen’in sitesine okul bilgisayarlarından erişimi engelledi. Okul bilgisayarından Eğitim- Sen’in internet sitesine girildiğinde “hizmet içi eğitim toplantılarında sendika üyesi öğretmenlerin protestosu” haberlerine tıklandığında, “Bu siteye erişim sakıncalı içeriğinden dolayı, MEB isteğiyle Türk Telekom A.Ş. tarafından engellenmiştir” ibaresiyle karşılaşılıyor.
Konuya ilişkin gazetemize açıklama yapan Eğitim- Sen Merkez Basın Yayın Sekreteri Tuğrul Culfa, “yasaklamanın tek sebebi var. O da Bakan Dinçer’in yanıltıcı, tek taraflı, açıklamalarına karşı yaptığımız itirazlardır” dedi. Eğitim Sen’in  4+ 4+ 4 eğitim sistemine ilişkin yaptığı eylem, miting ve yerel çalışmaları hatırlatan Culfa, Bakan Dinçer’in görselleri ve internet erişimini yasaklamakla, “eğitimcileri Eğitim Sen’den uzaklaştırabileceğini sandığını ifade etti. Culfa, Bakan Dinçer’e “sanal alanda yayınlarımızı kısıtlasanız da, biz çıkarttığımız, dağıttığımız yayınlarımızla, itirazlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. AKP hükümetinin ve Bakan Dinçer’in kendisi gibi düşünmeyenleri susturmanın yolu olarak bu yöntemleri kullandığını ifade eden Culfa, eğitimcilerin sadece sanal alanda mücadele etmediklerini söyledi. Yasaklamaya ilişkin “Hitler zihniyetinden başka bir şey değildir” diyen Culfa,  tüm yasaklamalara rağmen mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İçişlerinden kaliteli demir cop hizmeti!

SONRAKİ HABER

'Çocuk gelin, çocuk işçi istemiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...