10 Aralık 2018 12:21

Ahmet Türk: Halkın kayyımı istemediğini göstermek zorundayız

Mardin’den aday adaylığını açıklayan Ahmet Türk: Halkın iradesine ipotek koyan anlayışın istenmediğini göstermek zorundayız.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Haksız uygulamalara karşı yeniden Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı olduğunu ifade eden Ahmet Türk, halkın iradesine ipotek koyan anlayışın istenmediğini göstermek zorunda olduklarını söyledi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Februniye Akyol ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığına seçilen Ahmet Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2016’da görevlerinden uzaklaştırılmış, eş başkanların yerine kayyım atanmıştı. Bir süre tutuklu kalan Türk, daha sonra kamuoyu baskısı sonucu tahliye edilmişti. 31 Mart yerel seçimleri için geçtiğimiz günlerde HDP Mardin il binasına giderek Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan aday adayı olan Türk, yaptığı ilk açıklamasında başvurusu için “Bu bizim için bir rövanş halkımız için ise bir sınavdır” açıklamasında bulundu. Aday adaylığı başvurusunun ardından Türk, Mezopotamya Ajansından (MA) Ahmet Kanbal’ın sorularını yanıtladı.

KAYYIMA KARŞI ADAYLIK

Kayyım politikasının yarattığı durumun karşısında köşeye çekilmenin doğru olmadığını düşündüğünü belirten Türk, “Aslında belli bir yaştan sonra siyaseti bırakmayı düşünüyordum. Aktif siyasetin içinde olmayı pek düşünmüyordum. Ama haksız uygulamaların yaşandığı bir süreci yaşıyoruz biliyorsunuz. 100 belediyemizin 96’sına kayyım atandı. Burada halkın iradesi bir yerde ipotek altına alındı. Böyle bir durumda bu kayyım politikasının yarattığı bugünkü durumun karşısında köşeye çekilmenin doğru olmadığını düşündüm” dedi.

‘ÖNEMLİ OLAN HALKIN MESAJI’

Erdoğan’ın “Yeniden kayyım atarız” açıklamasına dair konuşan Türk, “Bu açıklama aslında Türkiye demokrasisinin ne durumda olduğunu çok açık bir şekilde ifade ediyor. Biz onların vermek istediği mesajı çok önemsemiyoruz. Önemli olan bu mesajı halkımızın vermesidir. Bu halk kayyımı istemedi. Bu halk halkın iradesine ipotek koyan anlayışa karşı dik duruşunu gösterdi. Bunu göstermek ve ispatlamak zorundayız. Halkımızın iradesine sahip çıkmak için 31 Mart’ta sandıklara gideceğine ve iradesine ipotek koyulmasına karşı tepkisini düşüncesi ve duruşu ile ortaya koyacağına inanıyorum” dedi.

‘DİYALOG İÇİN SEÇİMLER İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ’

HDP’nin güç birliği açıklamasına da değinen Türk, “Kürtler olmadan demokrasi ve özgürlükler geliştirilemeyecek. Bunun için bu güç birliği ya da ittifak görüşmelerinde Kürtlerin hassasiyetleri mutlaka göz önüne alınmalı. Türkiye halklarının bir araya gelebilmesi ve halklar arasından yeniden bir diyalog sürecinin kurulabilmesi için bu seçimleri iyi değerlendirmek gerekiyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Bozkurt Güvenç hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Diyarbakır, Batman ve Van'da 68 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...