10 Aralık 2018 10:18

Erdoğan: Gezi’de hak savunuculuğuna soyunanlar Paris'te kör, sağırlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü'nde 'Batı ikiyüzlü, biz başından beri neysek oyuz' diye konuştu.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

AKP Genel Merkezinde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen "İnsanlığın Medeniyeti" programına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, insan hakları örgütlerinin raporlarına rağmen tozpembe bir tablo çizmeyi başardı! Erdoğan, Türkiye'ye kimsenin insan hakları dersi vermeye kalkamayacağını söyledi.

"Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna özellikle soyunanlar Paris'te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüler" diyen Erdoğan, "Gezi eylemlerinde dünyayı ayağa kaldırdınız. Niye, burası Türkiye olduğu için mi? Hadi şimdi aynı şekilde yayınlayın" ifadelerini kullandı.

 "Türkiye'ye milyonlarca sığınmacı akın ederken, bizi sınırlarımızı açmaya davet edenler, kendi topraklarına yönelen aynı insanları dikenli teller ve duvarlar başta olmak üzere en sert tedbirlerle karşıladılar. Kim insan hakları savunucusu? Biz mi, onlar mı?" sorularını soran Erdoğan, "Artık hiç kimse ülkemize demokrasi, insan hakları, özgürlükler dersi vermeye kalkamaz" dedi.

"Sadece darbe girişimi karşısında gösterilen duruş ile şehirlerimizde misafir ettiğimiz milyonlarca sığınmacıya gösterdiğimiz kardeşlik, bizi insan hakları ve demokrasi konusunda ibra etmeye yeter. Bundan sonra demokrasi ve insan hakları denilince sorun aranacak yer asla Türkiye değildir" diyen Erdoğan "Hiçbir fiyakalı söz, hiçbir parıltılı söylem, hiçbir şaşaalı hayat biçimi, Batı'nın insan hakları ve özgürlükler konusundaki ikiyüzlülüğünü gizleyemez. Biz başından beri neysek bugün de oyuz" şeklinde konuştu. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

222 kişinin alınacağı işe 5 bin kişi başvurdu, uzun kuyruklar oluştu

SONRAKİ HABER

İnsan Hakları Haftası eylemleri: İnsan hakları araçsallaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...