10 Aralık 2018 09:18

Venezuela’da belediye seçimlerinde katılım yüzde 27’de kaldı

Venezuela’da Pazar günü gerçekleştirilen belediye meclis seçimlerine katılım yüzde 27.4’te kaldı. Kullanılan oyların çoğunu iktidar partisi PSUV aldı.

Fotoğraf, venezuela_@PartidoPSUVTwitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Venezuela’da Pazar günü gerçekleştirilen belediye meclis seçimlerine katılım yüzde 27.4’te kaldı. Kullanılan oyların çoğunu ise iktidar partisi PSUV aldı.

Ekonomik kriz ve ABD’nin dış müdahele tehditleriyle zor günler geçiren Latin Amerika ülkesi Venezuela’da Pazar günü belediye meclis seçimleri yapıldı. 21’i ulusal siyasi parti 54 siyasi örgütün katıldığı seçimlere halk ise ilgi göstermedi. Venezuela Ulusal Seçim Konseyi’nin (CNE) açıklamasına göre, seçmenlerin sadece yüzde 27.4’ü oy kullandı. Muhalefet partilerinin de önemli bir kısmı seçimlere katılmadı.

OYLARIN ÇOĞUNLUGU İKTİDAR PARTİSİNE

Kullanılan oyların çoğunu ise iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) adayları aldı. Telesurtv’nin haberine göre, ülke genelindeki 335 belediye meclisinden şu ana kadar kesinlik kazanan 156 meclisin 142’sinde çoğunluğu PSUV kazandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun başkanlığını yaptığı PSUV’un Başkan Yardımcısı Diasdado Cabello, yaptığı açıklamada seçim sonuçlarını “hayli tatmin edici” ve “olağanüstü bir sürpriz” olarak değerlendirdi. Cabello açıklamasında Venezuela’nın “sosyalizme geçiş sürecinde” olduğunu da ileri sürdü.

MADURO: ABD VENEZUELA’DA DARBE YAPMAK İSTİYOR

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise yaptığı bir açıklamada ABD’den gelen tehditlere dikkat çekti.  Maduro, ABD yönetiminin Venezuela hükümetini devirmeye hazırlandığını söyledi.

Maduro AVN News’e yaptığı açıklamada “Venezuela’nın demokrasisini zayıflatmak ve ülkemizdeki anayasal, demokratik rejime karşı bir darbe yapmak amacıyla Beyaz Saray hazırlıklara başladı” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiğinden bu yana sık sık Venezuela’ya askeri müdahale ile tehdit ediyor. Ayrıca ABD ve Avrupa Birliği’nin ülkeye uyguladığı yaptırımları ülkedeki ekonomik durumu giderek zorlaştırıyor. Son olarak geçtiğimiz kasım ayında AB, bu ülkeye uygulanan yaptırımların uzatılması kararı almıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Belçika’da yapılan ‘en büyük iklim eylemi’nin ardından...

SONRAKİ HABER

Çengelköy ve Kuleli darbe girişimi davasında 34 müebbet cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...