10 Aralık 2018 06:29
Son Güncellenme Tarihi: 10 Aralık 2018 14:45

Ankara'da Gazeteci Kenan Kırkaya dahil 12 kişi gözaltına alındı

Ankara'da sabah erken saatlerde yapılan ev baskınlarında Gazeteci Kenan Kırkaya’nın da aralarında olduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara’da sabah erken saatlerde yapılan ev baskınlarında aralarında Gazeteci Kenan Kırkaya’nın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı, Kırkaya’nın evinde arama yapıldı. Baskınlara tepki gösteren Enerji, Maden ve Kamu Emekçileri Sendikası, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti.

Ankara’da sabah erken saatlerde birçok eve baskın yapıldı. Basılan evler didik didik aranırken aralarında gazeteci Kenan Kırkaya’nın da olduğu 12 kişi gözaltına alındı. İki farklı operasyonun olduğu Ankara’da gözaltına alınanların bir kısmının kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra Yüksel’de eylem yapan kişiler olduğu öğrenildi. Diğer operasyon kapsamında ise HDP Ankara İl Yöneticisi Abuzer Kısa ve Gazeteci Kenan Kırkaya'nın da alındığı belirtildi. Operasyonların gerekçesi öğrenilemezken gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

- Gazeteci Kenan Kırkaya
- HDP Ankara İl Yöneticisi Abuzer Kısa
- Deniz Aydın
- Murat Çeşme
- Gülnaz Bozkurt
- Simge Aksan
- Mahmut Konuk
- Özge Çırpan
- Burak Aydemir
- Selvi Polat
- Mehmet Dersulu
- İlker Işık

ESM’DEN GÖZALTILARA TEPKİ

Enerji, Maden ve Kamu Emekçileri Sendikası (ESM), 1 No’lu Şube Yöneticisi Murat Çeşme’nin aralarında bulunduğu gözaltıdaki kişilerin serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada, Murat Çeşme’nin adresinin belli olduğu ve ifadeye çağrılması durumunda bundan imtina etmeyeceği belirtilerek “Ne var ki, siyasi iktidar bunu bilinçli bir şekilde tercih etmeyerek gözaltı ve baskın yoluyla muhalif kesimden olan insanları sindirmeyi, toplumda bir korku iklimi yaratmayı hedeflemektedir” denildi.

Adli kolluğun, Anayasa’nın çizdiği sınırlar içerisinde hareket etmek yerine siyasi iktidarın gündemine uygun çalıştığı ifade edilen açıklamada, Anayasa’da tanımlı olan gösteri ve yürüyüş hakkı gibi hakların kullanımının da kimseyi suçlu kategorisine sokamayacağının altı çizildi. Açıklamada, hukuk dışı uygulamaların sona erdirilmesi ve temel hak ve özgürlüklerin kullanımının engellenmesinin son bulması çağrısı yapılarak Murat Çeşme ile birlikte gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması istenildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eşini öldüren sanığın avukatından 'tuzak' iddiası

SONRAKİ HABER

Tasarruf tedbiri rafta: Harput'a 80 milyon TL'ye Diyanet Külliyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...