10 Aralık 2018 06:22

Eşini öldüren sanığın avukatından 'tuzak' iddiası

Kendisini aldattığını öne sürdüğü eşini öldürdü, sonra 'tuzak kurdu' iddiasında bulundu. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bursa'da eşi Emine Keskin'i boğarak öldürdüğü için tutuklanan Ahmet Keskin'in yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bilirkişi raporu okunduktan sonra söz alan sanık avukatı Mehmet Tüzün, "Maktul tarafından müvekkilime tuzak kurulmuştur. Oğluna cinsel istismarda bulunması için müvekkilime, cinsel gücü artırıcı ilaçlar vermiş; ancak müvekkilim, bu tuzağa düşmemiştir. Ses kaydında '250'lik ve 100'lük verdim' beyanı bulunmaktadır" iddiasında bulundu.

DHA'dan Halil Özçoban'ın haberine göre, olay geçen yıl Mayıs ayında merkez Osmangazi ilçesine bağlı Dereçavuş Mahallesi'nde meydana geldi. Otomobille gezmeye çıkan fabrika işçisi Ahmet Keskin ile eşi Emine Keskin arasında tartışma çıktı. Ahmet Keskin, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşini boğazını sıkarak öldürdü. Gözaltına alınan Ahmet Keskin, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu. Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'eşini kasten öldürmek' suçundan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ahmet Keskin'in yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Keskin ve avukatı, müşteki Eda Keskin ve avukatı, diğer müştekilerin avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı katıldı. Duruşmada, bilirkişi raporu okundu. Rapora ilişkin görüşü sorulan sanık avukatı Mehmet Tüzün, Emine Keskin'in sanık Ahmet Keskin'e "tuzak" kurduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, Ahmet Keskin'in tutukluluk halinin devamına, Adli Tıp Kurumu'ndan engelli çocuğun istismara uğrayıp uğramadığına ilişkin rapor alınmasına ve rapor sonuçlarının beklenmesine karar verip, duruşmayı şubata erteledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, Batı Şeria'daki Ramallah ve El-Bire kent girişlerini kapattı

SONRAKİ HABER

Ankara'da Gazeteci Kenan Kırkaya dahil 12 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa