23 Eylül 2012 18:39

Çin Japonya gerilimi dünyaya zarar!

EKONOMİK İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Çin ile Japonya arasında patlak veren ada krizinin, sadece iki ülke arasındaki ticareti vurmakla kalmayıp küresel ekonomiyi de sekteye uğratabileceği konusunda uyardı.Çin’in “Diaoyü”, Japonya’nın ise “Senkaku” olarak adlandırdıkları insansız adalar ile

Çin Japonya gerilimi dünyaya zarar!
Paylaş

EKONOMİK İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Çin ile Japonya arasında patlak veren ada krizinin, sadece iki ülke arasındaki ticareti vurmakla kalmayıp küresel ekonomiyi de sekteye uğratabileceği konusunda uyardı.
Çin’in “Diaoyü”, Japonya’nın ise “Senkaku” olarak adlandırdıkları insansız adalar ile ilgili Japonya’nın satın alarak millileştirme girişimleri nedeniyle iki ülke arasında yaşanan ada krizinin küresel ekonomiyi sekteye uğratmasından korkuluyor.
Yetkililerden, “Japonya ihracatının yüzde 20’ye varan oranını Çin ile yapıyor. Bu ihracatın yalnızca yarısının etkilenmesi bile zarar verecektir. Ayrıca tedarik zinciri de etkilenirse dünyanın geri kalanı da bunun etkisini derhal hissedecektir. Bir çok ürünün kimisi çin’de kimisi Japonya’da imal edilip, bu iki ülkeden birinde montajı yapılıyor. Depremden sonra tanık olmuştuk, tedarik zincirinde bir sıkıntı çıktı mı bundan tüm bölgesel ticaret etkileniyor” açıklamaları geldi.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mevlut Akyıldız’ın vinyetleri

SONRAKİ HABER

Göze vurulan copa Meclis araştırması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...