10 Aralık 2018 05:12

Erdoğan'a afiş ve bayrak düzenlemesi yanıtı: Kendinle başla

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, her yere afiş ve bayrak asılmasına izin verilmeyeceğini söyleyen Erdoğan’a yanıt verdi: Kendinle başla

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme hedefiyle her yere afiş ve bayrak asılmasına izin verilmeyeceğini söyleyen Recep Tayyip Erdoğan’a, kentte asılı posterlerini hatırlatıp, “Gürültü ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak istiyorsa kendisiyle başlamalı” yanıtı verdi.

MA'da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 6 Aralık’ta yapılan il başkanları toplantısında yürütecekleri yerel seçim kampanyasına dair yaptığı açıklamalarda, görüntü ve gürültü kirliliğinin önüne geçmek için her yere afiş ve bayrak asılmasına izin verilmeyeceği söyledi. Erdoğan, bu kararla “çevreye ve insana saygılı” bir seçim kampanyası yürütme kararı aldıklarını savundu.

Erdoğan’ın bu sözleri, 16 Nisan 2017 referandumdan bu yana özellikle bölge kentlerinin caddelerinde asılı bulunan Erdoğan’ın posterlerini yeniden gündeme getirdi.

Diyarbakır’da, 24 Haziran’da yapılan genel seçimler öncesinde Çevre Yolu, Urfa Bulvarı ve Elazığ Caddesi’ndeki aydınlatma direklerine asılı bulunan bu Erdoğan posterlerinin indirilmesi için HDP İl Örgütü tarafından Bağlar İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapılmıştı.

YSK'YE RAĞMEN POSTERLER İNDİRİLMEDİ

Başvuruyu değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, 298 sayılı yasanın 60 ve 61’inci maddeleri ile YSK’nin 26 Mayıs 2018 tarih ve 331 sayılı kararına dayanarak afişlerin kaldırılması kararı vermiş, ancak bu karara rağmen Erdoğan posterleri indirilmemişti.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, bu durum üzerinden yaptığı son açıklama nedeniyle Erdoğan’a, “Gürültü ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak istiyorsa kendisiyle başlamalı” diyerek yanıtı verdi.

Buluttekin, YSK’nin kararına rağmen kentte halen asılı bulunan Erdoğan posterlerinin görüntü kirliliği yarattığına dikkat çekerek, ilk olarak bunların kaldırılması gerektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Maaşı bin liranın altında olan emekliler zam alamayacak' iddiası

SONRAKİ HABER

Cezaları onandığı için hapse girecek olan gazeteciler AYM'ye gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...