09 Aralık 2018 13:14

‘Demiryollarındaki taşeron işçiler kadro bekliyor’

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TCDD Genel Müdürlüğü bütçesinin görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında taşeron işçiler için kadro çağrısı yaptı.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TCDD Genel Müdürlüğü’nün bütçesinin görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında, kurumda yaşanan personel sorununu gündeme getirdi. Taşeron işçilerin halen kadroya alınmadığını belirten Gürer, üniversite mezunu olup işçi statüsünde çalışan makinistlerin de memurluk statüsüne geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

TCDD’deki yapısal değişiklikle birden çok şirket dokusunun oluştuğuna işaret eden Gürer, kuruma ait şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması gerektiğini belirtti. Devlet Demiryollarında yaşanan sorunların önemli bir bölümünün taşeron uygulamasından kaynaklandığını anlatan Gürer, demiryollarında kaza sayısının azalmasına rağmen ölümlü kaza sayılarında artış gözlendiğine vurgu yaptı. Gürer, kurumun dokusundaki değişikliğin liyakat sorununu da beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

APAYDIN: TAŞERONLARIN KADRO SORUNU

TCDD İşletmesi Genel Müdürü İsa Apaydın ise KİT’lerle ilgili yayınlanan kararname kapsamında emekli olan personelin istihdamının belli bir miktarı kadar istihdam yetkisi verildiğini hatırlatarak, “Bu istihdam yetkisi çerçevesinde de taşeronda çalışan personelimizin kadroya geçirilmesiyle ilgili bir takvim çalışmamız var, bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hizmet alımı olarak taşeron dediğimiz hizmet alımlarımız da bizim, temizlik hizmeti ağırlıklı olarak, güvenlik hizmeti, yine taşıma hizmetlerimizdeki araç kiralama hizmetleri, iaşe hizmetleri gibi hizmet alımları. Yani daha çok yardımcı hizmetler dediğimiz kısımlarda taşeron hizmeti ihtiyacımız var” dedi.

Kurumda 2 bin 800 civarında personelin görev yaptığını anlatan Apaydın, şu anda makinistlerin memur ve işçi statüsünde görev yaptığını, işçi statüsünde olanların memur statüsüne alınması için kanuni bir düzenleme yapılması gerektiğini bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tunus’ta ‘kırmızı yelekliler’ hareketi çağrısı

SONRAKİ HABER

AKP’li Muş, CHP ve HDP’yi hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...