09 Aralık 2018 12:56

Hayal Band farklı kültürleri bir araya getirdi

Antep'te farklı dillerde şarkılar seslendirmek için kurulan Hayal Band dinleyicileriyle buluştu. Konsere, Suriyeli sığınmacılar da ilgi gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep'te farklı coğrafyalardan gelip, farklı dillerde, kültürlerde şarkılar seslendirmek için Nar Sanat Derneği bünyesinde kurulan Hayal Band dinleyicileriyle buluştu. UNHCR etkinlikleri kapsamında Kendirli Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen konsere Suriyeli sığınmacıların da aralarında olduğu çok sayıda Antepli ilgi gösterdi.

Hayal Band’ın, “Bint El Şelebbiye”, “Çubuk Beli”, “Kerkük Divanı”, “Ez Kewokim”, “Sözde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim”, “Ay Saçı Burma” ve “Zerde” gibi Kürt, Arap, Türk ve Azeri halk ezgilerini seslendirdiği konserde, dinleyiciler ise yer yer alkışlarla yer yer şarkıları birlikte söyleyerek eşlik ettiler. Konser sonrası gazetemize konuşan grup üyelerinden Onur Aydın, Hayal Band üyelerinin tamamen gönüllü olarak bir araya geldiğini ve 2014 yılında Nar Sanat Derneği bünyesinde kurularak çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Aydın, “Amacımız farklı halkların bir araya gelip, barış içinde birlikte halay çekip, şarkılar söyleyerek ne kadar da çok ortak yanlarının olduğunu göstermek. Bugün de güzel bir pratiğini yaşadık. Mutluyuz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kadriye Moroğlu Lisesl öğrencilerine verilen ceza kaldırılsın'

SONRAKİ HABER

VakıfBank dünya şampiyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...