23 Eylül 2012 08:39

Mevlut Akyıldız’ın vinyetleri

Hobi Sanat Galerisi sezonu Mevlut Akyıldız’ın vinyetlerinin yer aldığı özel bir sergiyle açıyor. Akyıldız’ın geçtiğimiz dönemlerde yaptığı; bazı resimlerin uygulandığı, bazılarının ise henüz uygulanmadığı sabun etiketleri, şarap etiketleri, CD albümleri, kitap resimlemeleri vs. için yapmış olduğu ‘Vinyet&rsqu

Mevlut Akyıldız’ın vinyetleri
Paylaş

Hobi Sanat Galerisi sezonu Mevlut Akyıldız’ın vinyetlerinin yer aldığı özel bir sergiyle açıyor. Akyıldız’ın geçtiğimiz dönemlerde yaptığı; bazı resimlerin uygulandığı, bazılarının ise henüz uygulanmadığı sabun etiketleri, şarap etiketleri, CD albümleri, kitap resimlemeleri vs. için yapmış olduğu ‘Vinyet’ler’ 2-23 Ekim tarihleri arasında izlenebilir.
Yaşanılan bu kaotik ortamda, kendini bu sorunlardan soyutlamadan yaşama özgün ve farklı bir bakış getiren Akyıldız, yaşadığımız değerler, toplumun çarpıklıkları ve çelişkilerinden yola çıkarak ‘camaltı resim’, ‘heykel’, ‘yağlıboya resim’lerinin yanı sıra kimi zaman da hikayelerini farklı disiplinlerde resmederek karşımıza çıkıyor. Akyıldız, popülist bir kültür anlayışından uzak bir biçimde, yaşamın görünürdeki ciddiyetinin ardındaki ciddiyetsizlikleri, küçük ve sıradan insanların küçük mutluluklar peşinde hayata tutunma çabalarını, kendini cilalayıp daha parlak görünmeye çalışan insanların, o parıltısının ve gösterişinin ardındaki komikliklerini ironik bir dil ile resmediyor.
Yaşamın ciddiyetine biraz olsun eğlence katarak ve kendine özgü bu eğlenceli dünyasının kapılarını açarak, bu defa da kimi kez sabun ve şarap etiketleri, kimi zaman da CD albüm ve kitap resimlemeleri için yapmış olduğu ‘vinyetleri’ni  bu sergisinde izleyiciler ile paylaşıyor. Ayrıca her türlü etiket, vinyet olarak tanımlanır, sözlük tanımı ise ‘Herhangi bir obje için üretilmiş etiket resimleri, bir kitabın sayfalarını süsleyen başlık, süslü harf gibi motif’  şeklindedir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Karadeniz Müzik Ve Sanat Festivali başlıyor

SONRAKİ HABER

Çin Japonya gerilimi dünyaya zarar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...