23 Eylül 2012 08:37

Karadeniz Müzik Ve Sanat Festivali başlıyor

Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği iki yıllık bir hazırlık sürecinden sonra yeni bir girişimle İstanbul’da Karadeniz Müzik ve Sanat Festivalini başlatıyor.Festival 12-13 Ekim tarihlerinde Kadir Has Üniversitesinde hayata geçiyor. Festivalin ilk yılında Karadeniz bölgesinden altı ülkenin sanatçılarını ağırlamaya haz

Karadeniz Müzik Ve Sanat Festivali başlıyor
Paylaş
Gençağa Karafazlı - Hayati Akbaş

Festival 12-13 Ekim tarihlerinde Kadir Has Üniversitesinde hayata geçiyor. Festivalin ilk yılında Karadeniz bölgesinden altı ülkenin sanatçılarını ağırlamaya hazırlanan festivalde; Uluslararası Müzik ve Sanat etkinlikleri, kültür konulu paneller yer alacak. Karadeniz Müzik ve Sanat Festivalinde, kültür alanında da söz sahibi olan Türkiye, Makedonya, Gürcistan, Yunanistan, Ermenistan ve Ukraynalı sanatçılar bir araya gelecek.

Karadeniz Müzik ve Sanat Festivali, bölge halkları arasındaki gelişen diyalogun kültür ve sanat alanlarındaki güçlü etkisini vurgulayarak yeni somut açılımlara dikkat çekiyor. Bu ve bunun gibi sayısız yollarla yakın tarihlerde Karadeniz’de kültürel farkındalık yaratılmasına aracılık etmeyi hedefliyor. Festivalin ilk yılında projeye dahil olan ülkelerin genellikle kadın sanatçılarına yer verilmesine özen gösterilecek. Önemli desteklerle festivalin ilki 12-13 Ekim 2012’de İstanbul’da Kadir Has Üniversitesinde gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kadına dair bir sergi: ‘Bahçe Masalları’

SONRAKİ HABER

Mevlut Akyıldız’ın vinyetleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...